Midsommar

IMG_7902Midsommaraftonen var precis som den brukar nu för tiden: mulen, kall och också festlig. Traditionsenligt firade vi midsommar i Österbybruk. Det är en vana vi har sedan flera år tillbaka. Det är inte så långt från vår stuga och det brukar vara trevligt och välbekant. Så också i år. Traditionellt var också vädret som ni redan förstått. Som tur var så regnade det inte alls. Kl 17 öppnade de två lottstånden, fiskdammen och kaffeståndet. Tidigare år har det också varit ett chokladhjul och öppet café men inte i år. Vart har ni tagit vägen? Nu hade PRO och Handarbetets vänner (?) varsitt lotteri.

IMG_1630Kl 18 startade spelmanslaget och tågade in med ”smederna” som reste midsommarstången. Det gjorde de bra och stången restes mot en mulen himmel. Solosång med ”Du gamla du fria” inledde sedan firandet och efter det var det långdans med alla gamla kända ramsor. Dansen leddes för 15:e året av en man som får det hela att flyta och alla tycktes dansa med liv och lust. Riktigt roligt att titta på och slippa dansa.

IMG_7098Österbybruk är en trevlig plats att fira midsommar på. Där är trevligt även annars. Julmarknaden är ett jätteevenemang – redan i början av OKTOBER. Så snart kan vi se fram emot julmarknaden men innan dess kommer Eldfesten som går av stapeln andra helgen i augusti. Förutom olika event är det alltid utställningar och auktioner vid Herrgården. Alltid finns något för alla. Orangeriet och herrgårdsträdgården är sevärda med träd, blommor och grönsaker som förekommit på herrgården sedan 1850-talet. /Ewa

IMG_1618IMG_1623

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s