Tredje advent

Julen närmar sig verkligen. Det märks bland annat på att det är julbord och middagar stup i kvarten. Inte för mig men för många andra. Själv ska jag endast på en julmiddag och det räcker mer än väl. Däremot har jag varit ute i vimlet och ätit på restaurang. Det var ovanligt länge sedan men nu blev det av. Denna gång var det nyöppnade Akropolis Bistro & Bar som var målet för vår middag. Akropolis har återuppstått efter att ha fått stänga sin restaurang på Väderkvarnsgatan (Uppsala) där det skulle renoveras. Efter ca ett år har de nu öppnat i Galleria Kvarnen. Nytt, fräscht, större och ny personal. Ägaren Savvas är naturligtvis kvar men övrig personal är ny. Vi har varit stammisar tidigare och nu får vi se hur det blir i fortsättningen. Funderingarna kommer sig av att det inte endast är nytt och annorlunda utan också med nya (högre) priser på i stort sett samma matutbud som tidigare. Mycket typiskt grekiskt och de ”vanliga” kötträtterna Filet Oscar och Oxfilet (pepparstek).

Menyn är som nämnts grekisk med några tillägg. Vinlistan är ganska lång men de grekiska vinerna finns inte med på vinlistan? På förfrågan fick vi jättebra förslag på prisvärt grekiskt vin.  Vi var inte helt nöjda med vår mat, ljummen sås är inte vad som förväntas i prisklassen 285 kr. Snabbt ordnades det av vänlig (men ovan) personal. Till slut kom ägaren och intresserade sig för vår uppfattning om både mat och service. Vi kommer alldeles säkert tillbaka trots det ”lilla” missödet med såsen. Ingen betygsättning denna gång. Vi väntar med den tills vi varit tillbaka och får se vad det besöket ger.

Vintern har nu återkommit till Uppsala.

botan

 

Botaniska trädgården är insvept i snö. Tråkigt att inte solen tittar fram.
fyrisan

 

 

Fyrisån har fått ljussättning med marschaller.

 

Foto: maken

 

 

Hemma i Eriksberg julpyntar vi så smått. Till tredje advent har vi fixat ett par krukor med Amaryllis. Mossan har vi plockat själva och i botten av krukorna ligger lecakulor.

amaryllis-1 amaryllis-2016

 

Vi har aldrig lyckats ”översomra” Amaryllis så det blir nya till varje jul

 

foto: uppsalaewa

 

Även idag avslutar jag med en vinterbild tagen från vår balkong

vinterland

3 reaktioner på ”Tredje advent

 1. Det känns lite trist och lite… omysigt att den fina Akropolis har flyttat in i en galleria… Blir ännu mer tveksam när du skriver så om maten och vinet, men men… Kanske blir det ett besök framöver.

  Gilla

  1. Hej igen!
   Tack för födelsedagshälsningen i annat inlägg.
   Det är verkligen omysigt i gallerian. Det finns naturligtvis en ingång även från gatan men den är inte heller så kul.
   Kanske det blir bättre till sommaren om de fixar uteservering. Vi får lov att ge Akropolis en chans till tycker jag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s