Glad Påsk

Glad Påsk men God Jul. Intressant med språket. Ska påsken vara glad med tanke på långfredagen? Vad tror ni?

Veckan har varit omväxlande, jobb, föreningsliv och ”fritid”. Fritiden har jag tillbringat på rehab.gymmet och på däckverkstad. En liten tripp i naturen har jag också hunnit med. Jag betonar liten. Våren är här trots de kyliga nätterna.

 

 

Här är bevis på att våren är här! Och att jag varit ute i naturen.

 

 

 

Ytterligare bevis på att våren har kommit: dubbdäcken måste bytas mot sommardito innan den 16 april så nu är det gjort. Vi har däckhotell (flott va?) hos Euromaster och det funkar bra. Nu ännu bättre än förut eftersom de flyttat till en mer central adress än tidigare.

Innan kaffet var urdrucket var däcken på plats. Skönt att slippa det höga ljudet från dubbdäcken. Nu är det endast en tur till Euromaster för att efterdra bultarna efter ca 50-100 km.

Ja nu är det skärtorsdag och påsken är här. Det vankas påskägg till barnbarnen men de ska få leta upp dem. Det blir nog ganska lätt.

 

 

Bäst gömt är detta påskägg. De andra finns mer öppet, men i bokhyllor (ganska högt upp).

Vi får se hur det går med jakten på påskäggen.

 

 

Ingen påsk utan ris och höna. Svårt med påskris med fjädrar sedan vi sett på TV hur fjädrarna kommer till. Inte så glad påsk för de fåglar som får släppa till sina fjädrar. Vi hade ett gäng gamla fjädrar som nu återanvänds för sista gången. Nästa år får vi köpa plast- eller pappersfjädrar.

 

Sista gången dessa fjädrar förekommer i vårt hem.

Tuppen till vänster är ett fynd från en konstrunda.

 

 

 

Påskhönan är en kär gammal bekant. Vi har köpt den hos en keramiker när vi var på konstrunda i Gävletrakten för ett antal år sedan.

 

Det blir konstrunda för oss även i år trots det kalla vädret. Vi åker ju bil och går korta sträckor på vår runda. Troligen blir rundan i Tierps kommun eller runt Östhammar. Vi vet inte ännu. Ni kommer att hållas underrättade. Konstrundan i Tierp kallas ”Konst på väg” och är alltid intressant och har mycket variation.

 

Sist men inte minst: EN RIKTIGT GLAD PÅSK önskar jag er alla!

4 reaktioner på ”Glad Påsk

  1. På långfredagen är påsken inte glad, men sen blir den ju det om en kan sin Bibel.
    Tack för påhälsning på min blogg!
    (Ett tips när du kommenterar är att du ser till att ditt namn länkar till din blogg. Nu länkar ditt namn till gravatar, vilket är väldigt intetsägande. När du kommenterar hos någon bör du alltså skriva din URL (adress) till din blogg i fältet Webbadress, inte adressen till din gravatar.)
    Glad påsk, säger jag, långfredagen till trots!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s