Ändrade planer

Ingen konstrunda för oss i år. Vi tänkte oss (som vanligt) att åka runt i Uppland på konstrunda men vi har ändrat oss. Vi har helt andra planer nu. Den som följer bloggen kommer att se vad vi hittar på i stället. Kanske inte så kulturellt men för oss annorlunda. Den som är riktigt nyfiken på vad som sker kan kolla på Instagram: uppsalaewa finns även där. Uppdateringen är sporadisk men när något speciellt händer publicerar jag en bild. Även maken är aktiv på Instagram. Här hittar ni hans fantastiska bilder: oualibechir

Vår påsk inleddes med besök av barnbarnen med påskäggsletningen. Hur svårt kan det vara? Inte svårt alls. På tre minuter hade barnen hittat de (dåligt) gömda påskäggen. Innan de fick gå loss på godiset var det middag. Vi bjöd på helstekt entrecote med klyftpotatis och ett par olika såser. Sallad och bröd till. Efter det dessert: daimtårta. Alla barnen är  storätare när det gäller kött och desserter. Så det var deras önskemat som serverades. Innan de begav sig hemåt hade vi en ”lektion” för den yngste i vitsen med lösenord till hans dator. Eller närmare bestämt – vitsen att just han inte har lösenord! Vi fixade också nytt lösenord till hans mejl (även det hade han glömt tidigare). Nu håller vi tummarna för att han har koll på det han behöver ha koll på.

Långfredagen var inte längre än andra dagar. Vi behövde ut en sväng (men inte på konstrunda) utan mer i närområdet. Vi tog en biltur innan vi åkte och handlade. Nybyggnadsområden är alltid kul, så vi åkte runt Gottsunda och Sunnersta och kollade. Det byggs som aldrig förr i Uppsala och stadsdelarna växer snart ihop. Ett helt nytt område byggs mellan Gottsunda och Sunnersta. Området hör till Bäcklösa och ligger nära Ultuna.

BuildingHär byggs både högt och lågt. Radhus och flerfamiljshus är på gång. Alla med bostadsrätt.

Vi fortsatte till ett mindre bebyggt område: Vindbron över Fyrisån nära Ultuna. Här är ett paradis för fågelskådare. Dock inte denna dag eftersom det var minusgrader och inga fåglar. Vindbron är tagen ur bruk och går inte att passera över huvud taget varken till fots eller på annat sätt.

vindbron_1.jpg

Här finns information om Vindbron och också om Uppsalas alla broar!

Numera är bron i mycket dåligt skick, den är rostig och trasig. Det är inte helt riskfritt att gå på bron. Någon hade lyckats fiska upp en gammal cykel ur ån.

 

Rostig och trasig!

 

 

 

Hemåt igen! Via vår Ica-butik för matinköp. Idag var det dags för skaldjurslasagne. Riktigt gott! En liten förrätt – lax och ägg. Det är ju påsk. Till lasagnen kan man ju ta det man gillar i skaldjursväg. Jag som inte gillar musslor hoppar självklart över dem. Räkor och kräftstjärtar går inte att utesluta. Ta spenat (baby) om du gillar det. Det går att variera hur mycket som helst.

Idag händer det inte så mycket hos oss. Vi ska förbereda oss för morgondagen men i övrigt är det riktigt lugnt. Hur har ni det?

Följ mig på Instagram så ser ni om det har hänt något särskilt!

Fortsatt GLAD PÅSK önskar jag er.

 

ps Visst är det konstigt att min blogg hade 33 visningar i går (14 april) men endast 8 personer som kollat. Jag undrar så hur det kommer sig. ds

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s