Fredag till söndag

Hej alla 5-10 personer som tittar in här. Det är alltid roligt att få berätta vad som händer. Ibland är det roligt men ibland är det mindre kul. Just nu har det varit både ock. Jag startar med det tråkiga. När jag skulle åka iväg till Brotts- offerjourens Förbundsstämma (som hålls vartannat år) så tappade jag min väska på foten.

 

För att ni inte ska behöva skåda min skada plåstrade jag om mig innan fotograferingen.

Ni kan ana att det inte är enkelt att ta av skon eftersom remmen sitter strax ovanför skadan.

 

Hur som helst så kom jag iväg med SL-pendeln till Solna station och haltade vidare genom Mall of Scandinavia till Quality Friends hotell. Vad är det för fel att ha svenska namn? Kanske Solnas stoltheter vänder sig till en internationell publik? Liksom Friends Arena?

 

Bredvid arenan tornar hotell Quality Friends upp sig. Verkligen tornar upp sig! Det är 25 våningar högt och som tur var fick jag ett rum på 9:e våningen. Fulare utsikt får man nog leta länge efter. Tak, järnvägsspår och en av entréerna till Mall of Scandinavia var det som kunde ses från rumsfönstret.

 

 

Dålig bild men en klarare bild gör inte utsikten bättre utan tvärtom – sämre.

För övrigt var hotellet bra med stora rum, bra sängar och maten var toppen!

 

 

 

Brottsofferjouren Sverige har sin Förbundsstämma vart annat år och första dagens program är alltid intressant. Årets/dagens höjdpunkt var inrikesminister Anders Ygemans tal. Han talade tyvärr mest om (s)-politik och vad regeringen uträttat till skillnad mot tidigare alliansregering. Ygeman lämnade god plats för frågor och många tog tillfället i akt. Det var uppskattat trots att svaren kanske inte var så glasklara som frågeställarna önskat.

 

Generalsekrete-rare Eva Larsson, förbundsordf. Sven-Erik Alhem med inrikesministern

 

 

Dag två fortsatte med sedvanliga stämmoförhandlingar. Bra dagar men skönt att åka hem igen.

I Uppsala var det Kulturernas karneval dagarna två. Eftersom jag missade lördagens karneval tog jag tillfället i akt på söndagen och besökte Engelska parken. Där fanns mat från många olika länder. Olika dans- och musikgrupper uppträdde. Det var massor av olika aktiviteter för barn (och även för vuxna). Ett mycket trevligt inslag i stadsbilden med många besökare. De som inte köpte mat i de olika stånden hade picknick i gräset i den stora fina parken. Pelle Svanslös har namngivit ett stor lekyta med fina lekredskap för barnen. Där var det hur många barn som helst.

Duktiga magdansöser var Marie Oriental och hennes tjejer:

 

De skakade loss ordentligt till orientaliska toner

 

 

Mat och dryck fanns i massor i de olika stånden.

Färgstarkast tycker jag att en kaffeförsäljare från Sudan var. Hon sålde kaffe med dadlar. Jag provade inte på denna blandning utan föredrar espresso.

 

 

Kaffeförsäljare i folkvimlet

 

 

 

En intensiv helg är slut och nu är det vardag som gäller igen. Åtminstone tre dagar sedan är det helg. Då får vi se vad vi hittar på! Planeringen för de tre vardagarna för min del är att arbeta någon dag, styrelsemöte en kväll och förlänga köerna till sjukvården en dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s