God fortsättning 2018

Visst hoppas vi alla på en god fortsättning 2018. Eller hur? Året har börjat dåligt vad avser vädret i Uppsala. Regn, rusk och mörkt. Runt noll grader varje dag. Ingen snö alls utan vatten, vatten och mera vatten. Nu hoppas vi på att det kommer lite snö så att det blir ljusare ute i takt med att dagarna blir längre.

Nyårshelgen är över och vi ”firade” den på egen hand hemma. Inga smällare och inte heller några raketer. God mat förstås med trerätters meny.

Det är inte helt ljudlöst här på nätterna. I närheten av vår bostad finns en parkering och där är en bil som nästan varje natt ”larmar”. Larmet går igång och tjuter några minuter för att sedan sluta och sedan gå igång igen. Flera gånger per natt har detta skett. Som tur är sker det inte varje natt men tillräckligt ofta för att störa nattsömnen. Vi får påpeka detta för ägaren via lapp på rutan. Ägaren är troligen helt ovetande om oljudet och störningarna.

För kusin L har inledandet av 2018 inte varit särskilt roligt. Efter någon vecka på Akademiska sjukhuset fick han komma hem. Och vad hände? Han fick så ont att han måste återvända för att få smärtlindring. Sedan hem igen. Nu tillbaka än en gång eftersom hans tillstånd ytterligare försämrades. I skrivande stund vet vi inte hur läget är men vi hoppas på det bästa.

I hemmet råder fortfarande jul, åtminstone vad gäller alla dekorationer. Fortfarande står granen grön och grann i stugan – inte ett barr har den tappat! Tomtarna som invaderat oss står kvar och kollar på julgardiner och ljusstakar. Vi har vissa planer på att börja städa ut julen inom kort.

Det som kommer att stå kvar en tid är dock våra amaryllisar. Ni kanske kommer ihåg att jag ”förfasade” mig över att en av dem tycktes vara vit? Helt fel. Den är mörkt rosa, nästan röd. Den har fem klockor i den ena stängeln. Det är fortfarande osäkert hur många klockor det är i den andra stängeln eftersom det endast är en stor knopp där.

 

 

Kraftig och stor amaryllis på gång.

 

 

 

 

Den första amaryllisen blommar med stora klockor.

 

 

 

Vi har inte givit några nyårslöften men hoppas att året inte kommer att innebära några större katastrofer på hemmaplan. Att alla våra nära får ha hälsan och må bra är det allra viktigaste. Ute i världen ser det mörkt ut men även där hoppas jag på det bästa.

Det var längesedan jag skrev om några böcker jag läst. Det är en hel del och jag återkommer till några av dem. Nu kan jag ändå nämna att jag blivit riktigt besviken på två av de senast köpta böckerna.

Majgull Axelssons bok ”Ditt liv och mitt” var tyvärr en besvikelse. Jag hade till och med svårt att komma igenom den. Författaren har varit en av mina favoriter men denna bok platsar inte på min favoritlista.

Inte heller Malou von Sivers bok ”Mitt hjärtas oro” hamnar på favoritlistan. Rörig och mångordig utan att handlingen förs framåt. Jag kommer nog inte att läsa de återstående delarna i trilogin.

Just nu gläder jag mig åt SvT´s serie ”Den döende detektiven”. Den är verkligen bra! Den finns på SvT Play om ni missat den på TV. Bra skådespelare som gör trovärdiga roller (i huvudrollerna). Serien är lika bra som boken för ovanlighetens skull.

Något annat att glädja sig åt är att kusin G har fått sin lusekofta såld. Det var riktigt kul tycker jag. Tyvärr har vi inte varit lika lyckosamma med vår kamera, den är fortfarande till salu. Vi behåller den om vi inte får rätt pris.

Ha en mycket god fortsättning på det nya året!

 

Annonser

4 reaktioner på ”God fortsättning 2018

 1. God fortsättning på det nya året!
  Jag är hjärtligt trött på att bo där jag bor och ser fram emot att flytta snart. Igår när jag kom hem efter en handlingsresa stod en bil med motorn på och motorhuven öppen på parkeringen. Ingen förare i sikte. Inte nog med att bilen spydde ut avgaser, tänk om det kommit nån unge eller nåt och försökt sno bilen. Ja jag vågar inte tänka på allt som kunde ha skett. Sen lät det förstås väldigt mycket. Jag är glad att jag bor en bit ifrån garagen och parkeringsplatserna.
  Den döende detektiven är jättebra! Högsta betyg. Har du sett Bron då?
  Stackars din kusin! Sjukstugan i Backen är inte att lita på, men vad gör man..?

  Gilla

  1. Det är inte lätt med grannar alla gånger. Vi har rökande (stinkande) sådana och har t o m fått extra lister runt vår ytterdörr. Efter
   massor av klagomål har bostadsbolaget ”tagit i” så att det är någon bättring. Hoppas att din flytt blir riktigt bra och att du kommer
   att trivas. Fortsatt problem för kusin L. Han är kvar på Sjukstugan och nu på Njur- och reumatologen trots att han behandlas för
   lunginflammation och understundom sänkt medvetandegrad. Låter inte alls bra det hela. Kanske han får flytta till medicinavdelning?
   När (om) det går att ordna en plats. Tack för din omtanke!

   Gilla

   1. Nä det ska gudarna veta! Det känns skönt att veta att det är ett helt annat folk som bor i ”nya” huset än här. Hela sommaren, utom en vecka, blev jag förgiftad av deras rök. 😡
    Hoppas kusin L kryar på sig!!! Det verkar vara kaos med vårdplatserna på Sjukstugan – precis som det alltid har varit de senaste 25 åren. 👎🏻

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s