Vardagsbekymmer

Snön kom och försvann igen. Ett bekymmer i veckan var bilfärden till mitt arbete i annan kommun. Snövarning utfärdades kvällen innan och jag gick upp jättetidigt och kunde konstatera att det var ganska mycket snö. Ingen kyla direkt utan snöblandat regn. I stan var det dåligt plogat men jag sladdade omkring och kom ut på E4 mot Stockholm. Där var det slaskigt och det gav riktigt dålig sikt. Trots allt kom jag fram helskinnad dit jag skulle (Scandic Hotell i Upplands Väsby). Dessutom kom jag fram i god tid trots det dåliga vädret och den mycket täta trafiken. På radion hörde jag att ca 20 plan inte kunde lyfta från Arlanda på grund av snön.  Hemfärden på eftermiddagen blev regnig och torkarbladen fick jobba hårt och hela tiden. Ingen halka men hur skitigt som helst. Det var inte direkt ett vardagsbekymmer för dagen var toppenbra med heldagskonferens. Scandic håller hög standard på konferenssidan och har jättebra service. Konferensen var givande och kul.

Dagarna efter har det varit varmt, ungefär som en svensk midsommar. Ca plus 5-6 grader är inte normalt för årstiden. Värmen och blåsten har gjort att snön försvunnit. Det var en riktigt kort vinter tycker jag.

Ett verkligt bekymmer har varit (och är) att vi tvättat överdragen till våra soffor och soffkuddar. Utan att tänka oss för ordentligt torkade vi överdragen vilket visade sig vara en stor miss.

Här de avklädda sofforna och soffkuddarna

En två-sitssoffa, en tre-sitssoffa, fem soffdynor och sju soffkuddar

 

 

 

Efter tvätt och torkning skulle allt kläs på igen. Det gick till en början ganska bra med att kränga på själva sofforna. Likaså med överdragen till dynorna.

 

 

Här gällde det att dra, dra och dra. Vi kämpade på och fortsatte med att dra och kämpa.

 

 

 

 

Hur vi än kämpade så fick vi inte ihop överdraget ordentligt på baksidan av sofforna. Resultatet har med tiden (några dagars slitande) förbättrats men vi har inte fått igen dragkedjorna helt. Men vi ger inte upp! Vi fortsätter dagligen att slita och dra.

Nästa tvätt (om det blir någon) kommer vi att dra ordentligt när tyget är fuktigt.

Ett annat resultat av tvätten är att dragkedjan i ett av kuddfodralen inte går att öppna. Självklart hade vi dragit igen alla dragkedjor och nu går det inte att få upp en av dem. Den lilla ”flärpen” har gått av helt och hållet så det finns inget att dra med. Så nu har vi endast sex kuddar i sofforna i stället för sjuk. Det ska vi råda bot på genom att lämna in kuddfodralet och få en ny dragkedja insatt.

Vi övervägen att aldrig mer tvätta sofföverdragen. Vi har kollat på nätet och det finns överdrag till våra soffor. Dessa är inte billiga.Vid närmare eftertanke ser det ut som om det inte kostar så mycket mer att köpa nya soffor. Ett bra alternativ! Våra soffor är ganska gamla men vi trivs jättebra med dem. Vi får se hur det utvecklar sig.

Nu ska jag lätta upp stämningen genom att åka till Akademibokhandeln och köpa en bok som verkar intressant. Ett jävla solsken – en bok som en bloggvän läst och rekommenderat på sin blogg. Tack för tipset Tofflan!

 

Annonser

3 reaktioner på ”Vardagsbekymmer

    1. Soffan har vi köpt på IKEA (länge sedan), Tomelilla heter den men har gått ur sortimentet. Bemz heter de som har överdrag till alla soffor i hela världen (tror jag). Snygga överdrag men dyra. Vi trivs och gillar sofforna men nu är det inte snyggt med ”skarven”. Kanske det funkar bättre om vi blöter tyget och drar och drar? En skomakare i ”Kvarnen” har lovat att fixa dragkedjan så vi kan använda alla soffkuddarna. Bild kommer när allt är fixat. Boken har jag inte hunnit köpa idag men det kommer fler dagar. Kul med dina kommentarer och ännu roligare med din blogg!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s