14 år

Tänk att fylla 14 år! Det var så längesedan att jag inte ens minns det. Däremot kommer jag ihåg när jag fyllde 17 år. Kanske inte särskilt fyllandet men väl en av presenterna.

Ett hörnskåp som följt mig genom åren. Från början var det trävitt (omålat) men har blivit målat och fått en liten blomranka med tiden.

Det är den enda födelsedagspresenten jag har kvar sedan den tiden. Hörnskåpet har försetts med små spikar där jag hänger halsband mm.

 

Nu är det mellanbarnbarnet som fyllt 14 år. Efter en rejäl influensa är han på benen igen. Hostig och hackig men ingen feber. Själva födelsedagen var han inte i form så firandet blev lite blekt den dagen. Men han har i alla fall firats ordentligt och fått många fina presenter.

Här ser ni (för första och kanske sista gången) 14-åringen när han öppnar ett av många paket.

Detta var det minsta paketet, en väldoftande tvål.

Bilden godkänd för publicering!

Övriga presenter var av både mjukt och hårt slag.

 

För säkerhets skull har han mössan på sig inne. Man kan ju aldrig veta vad som kan hända. Kanske en lampa trillar ner, eller att lillebror går till anfall. Det är alltid bäst att vara helgarderad. Nästa år kanske han måste ha hjälm om det är så att hans önskan om födelsedagspresent uppfylls. Dags för moped! Det gäller att han själv börjar spara pengar så han kan hjälpa till att uppfylla önskemålet.

Nästa veckas planer har kullkastats. Åtminstone till viss del. Det planerade utelivet blir inte av. En av deltagarna har halkat omkull och brutit handleden. Vilken otur! Det går inte att gå ut och äta middag med bruten handled. Vi får skjuta på middagen och hoppas på snart tillfrisknande. Troligen blir det endast en dags arbete för mig (i stället för två). Vi behöver invänta ett viktigt besked innan vi kan fortsätta med den process vi inlett i jobbet.

Annars blir nog veckan som tidigare planerats. Lite föreningsliv (Internationella Brottsofferdagen) är ett inslag.

Häng gärna med på Brottsofferjourens Uppsala län hemsida och Facebook.

 

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”14 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s