Olika aktiviteter den senaste tiden

Det har varit ganska mycket sedan sist. Ibland tror ni nog att det är bloggtorka men det är precis tvärtom. Det händer så mycket att det är svårt att hinna med att blogga.

Först vill jag berätta att jag varit på kurs. HLR-kurs har det varit. Hjärt- och lungräddning betyder det. Engagerande och intressant. Kursen hölls av Civilförsvarsförbundet. De har många och bra sidor på nätet om bland annat hur man klarar sig utan el och vatten i 72 timmar. Något att tänka på.

 

 

Här ser ni ett par av deltagarna i full färd med att göra hjärt- och lungräddning.

 

 

 

 

Det gäller att kunna ta hand om andra men också sig själv. Det har jag gjort genom att besöka olika inrättningar som har med hälsan att göra.

 

Här är det fritt fram för gissningar!

Bilden till höger är INTE en skolkorridor (trots likheten)

 

Vad tror ni att jag har gjort på de olika platserna?

Bild 1 och 3 har med det yttre att göra medan bild 2 har med det inre.

 

 

För övrigt har jag försökt mig på att betala parkering med någon parkeringsapp. Fortfarande har jag inte listat ut vilken av alla appar som funkar bäst. Kom gärna med förslag!

 

 

Jag tror att appen ”Parkster” är att föredra eftersom det förefaller som om de inte tar någon speciell avgift utöver p-avgiften. Någon som vet?

 

 

Idag ska jag åka iväg på Litteraturbåten (äntligen). Vi beställde biljetterna för många månader sedan och då verkade resan vara avlägsen. Men nu är det dags. En annan resa är ju också på gång. Den bestämdes däremot snabbt inpå avresan (tre veckor) och på påskaftonen bär det av. Alla ni (sju) som stadigt följer mig vet vart jag ska och ni som kollar på mitt instagramkonto ser ju foton som jag lägger upp. Det har inte blivit så många bilder de senaste veckorna. Det beror mest på det ganska trista vädret men nu ska det bli ändring tänker jag mig. Jag har över 350 följare på instagram och hoppas att alla hittar hit till bloggen. Önsketänkande eller hur?

Inför min längre resa (än till Finland) spar jag på korsord. Detta som omväxling till läsandet. Jag har köpt ett par ”lättsamma” (hoppas jag) pocketböcker att ta med.

 

Tårtgeneralen har fått skapliga filmrecensioner så jag hoppas på lättläst och rolig.

Anne Holt är alltid bra tycker jag.

 

 

 

Eftersom TV-tittandet är minimalt på resmålet är det bra att ha något att läsa eller lösa på kvällarna om inte cafélivet lockar varje kväll.

 

 

 

Som ni märker börjar jag bli väl förberedd trots att det är en dryg vecka till avresan. Men idag väntar Ålands hav! Hoppas att det endast är Kulturtanterna som stormar och att havet är lugnt!

Annonser

3 reaktioner på ”Olika aktiviteter den senaste tiden

  1. Anne Holt gillar jag också. Men inte parkeringsappar. Jag brukar sällan ladda ner såna, jag betalar via sms om det går. Fast då blir ofta faktureringsavgiften högre än parkeringsavgiften… Numera kör jag inte bil lika ofta som tidigare och dit jag kör är det vanligen gratis parkering. Då slipper jag båda appar och betalning. 😛

    Gilla

  2. För det mesta betalar jag med kort men tänkte att det är smart med app. Jag ska testa att betala med sms.
    Finns det gratisparkeringar i Uppsala? I Väsby (där jag jobbar ibland) används p-skiva.
    .

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s