Riktig vinter i Uppsala

Nu tycks vintern ha kommit till Uppsala. Idag har det snöat och mer väntas. I vårt bostadsområde finns olika grejor på gårdarna och på vår gård finns ett litet ”hus” som rökarna använder som sin ”rökruta”. Det uppskattar jag som inte tål rök i min närhet.

 

Den snötäckta rökrutan på gården.

Snön vräkte ner idag på förmiddagen och det är vackert. Trots det vackra är det riktigt grått och solen lyser med sin frånvaro.

 

 

 

Nu har jag äntligen kommit mig för att anmäla mig till en av Akademibokhandelns författarkvällar. Jag ska lyssna på Anna Nordlund, som ska berätta om sin bok om Selma Lagerlöf. 

 

Det handlar om Sveriges modernaste kvinna. Vem hade gissat att det var Selma?

Jag hade nog satsat en slant på en som jag tidigare skrivit om: Ester Blenda Nordström.

Härligt med alla moderna, modiga och spännande svenska kvinnor!

 

 

I övrigt fortsätter jag min rehabiliteringskamp. Urtråkigt med träningen men helt nödvändigt. Därutöver häver jag i mig medicin för att hålla ställningarna några år till.

 

Här är det jag senast hämtade ut. Åtta olika sorters medicin mot allt som har med hjärtat att göra. Dessutom måste jag ha astmainhalatorer. Det är inte konstigt om jag känner mig konstig ibland.

 

 

Jag hade en hel del att bidra med vid läxläsning med ett av barnbarnen här om dagen. Han hade biologiläxa som rörde blodomloppet och allt som hör dit. Jag kände mig som en expert och kunde bidra med praktiska exempel. Han kunde t ex kolla mina många och stora blåmärken som är effekten av all blodförtunnande medicin jag tar. Här fanns det bra exempel på vad trombocyterna har för uppgift och verkan. Mycket mer fanns också att diskutera och få vetskap om utifrån det som hänt mig under hösten. Inte illa att ha en anhörig som studieobjekt.

Julen är bortstädad som jag tidigare skrivit om. Men alltid missar vi något. Denna gång upptäckte vi den lilla snögubbe som barnen gav sin farfar i julklapp för några år sedan.

En ljuspunkt i tillvaron, men nu ska den städas undan och får komma tillbaka till nästa jul.

Annonser

2 reaktioner på ”Riktig vinter i Uppsala

  1. Jag hade kunnat tänka mig att gå och lyssna på författaren till Selma-boken, för Selma Lagerlöf är en av mina svenska favoriter bland klassikerna. MEN… då skulle jag ju missa Antikrundan och det går INTE för sig.
    He he he, jag hittade en julsak i Pojkrummet hemma i lördags. 😛
    Du är duktig som kämpar på med träning (astråkigt, om du frågar mig) och medicinerna ser ju ut som om du ska/kan öppna eget apotek. 😮

    Gilla

  2. Jag berättar sedan vad jag tycker om kvällen om Selma när jag har varit där. Medicinskåpet är välfyllt. Nio tabletter varje morgon, fyra insulinsprutor om dagen och till det kommer inhalatorer morgon och kväll. Det är livet på en pinne! Allt för att hålla läkemedelsindustrin (och mig själv) i gång. Hittills har det funkat för oss båda.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s