Osorterat

Idag blir det några rader utan egentlig innehållsförteckning. Det är inte alltid det är något särskilt att skriva om men jag gör ett försök att sammanfatta gårdagen.

Plötsligt upptäckte vi att ”nya” bilen inte var nybesiktigad utan att den skulle besiktas senast 31 juli. Vilken överraskning och vilken dålig koll vi har. Inte heller upplyste säljaren om detta. Hur som helst bestämde vi oss för att kolla tider för besiktning och fick en tid ganska direkt. Detta direkta inträffade under gårdagen (tisdag) så vi for iväg. Väl hos beskiktningen funkade det inte alls med att ”checka” in. När vi fick tag i en besiktningsman för koll så tittade han på det sms jag hade fått och pekade på sin tröja med märket ”Bilprovningen”. Ni har kommit till Bilprovningen sade han men ni har tid hos Dekra. Just då var den tiden förbi! Var ligger Dekra? Jo – på andra sidan gatan och ganska undangömt så vi hade missat helt och hållet. Jag körde av gammal vana till besiktningen där jag varit många gånger. Nu hade jag bokat på Dekra som var billigast i stan.

Här är Dekras lilla ”kiosk” där de hade en person som tog emot bilen ute och körde in den i hallen för besiktning. Allt Corona-säkert. Protokollet skickades till mig via mejl för att undvika så mycket kontakt som möjligt.

Allt gick bra trots min miss med adressen och den missade tiden.

 

Det gick till och med bra med bilen för den fick ingen anmärkning. Däremot anmärkte jag till säljaren som missat att informera om besiktningen. Nu kan vi tuta och köra i 14 månader innan det är dags med nästa besiktning.

Den mesta tiden tillbringar jag hemma och gärna på balkongen. Vi har så fina blommor och även kraftiga tomatplantor som blommar för fullt. Hoppas att det blir tomater senare.

 

 

En jättefin rosbuske har vi på balkongen. Den blommar och har många knoppar. En likadan ros har vi planterat på kyrkogården och vi ska åka dit och kolla och hoppas att den är lika fin.

Tomatplantorna kommer att fotograferas senare.

5 reaktioner på ”Osorterat

  1. Vilken tur att det ordnade sig för er! Jag har inte fått något besked om reservdelar än och håller på att gå upp i limningen, förstås. Det får bli en extra snaps på midsommarafton.

    Gilla

    1. Eller jag har just fått veta – jag ringde själv, inte de – att reservdelarna kommer först den 7 juli och då har verkstan semesterstängt. 👿

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s