Lite av varje och inte särskilt mycket av någonting

Här är det lugnt. Det händer inte särskilt mycket just nu. Att det regnar varje dag är ingen nyhet, inte heller att det blåser. Trevligt var i alla fall en utflykt till Köping (i torsdags) för att medverka till att Tofflan fick hem sin nyinköpta bil. Så kul att hon äntligen fick tag i en bra bil. Nu håller vi tummarna för att Tofflan blir jättenöjd över inköpet.

Medicinerna är laddade för hela veckan.

Utöver dessa finns också insuliner och även inhalatorer.

Nu får det räcka!

 

Vi fortsätter att handla alla tunga varor via MatHem.

 

Tänk så många kilo vi slipper släpa hem från affären.

Färskvaror samt frukt och grönt föredrar vi att handla i butik. Sådant vill vi kolla själva.

 

 

Dagarna fylls mest med släktforskning för min del. Jag kollar på kusin G´s fars sida. Vissa kyrkböcker är svåra, andra lättare. En församling har inga böcker före 1750 och då tar det stopp. Det är roligt att se gamla bynamn. Jag har t ex träffat på namnet Tÿhr i Hjälsta. Sedan kallades byn Til. På 1700-talet var de flesta bofasta generation efter generation. Likaså på 1800-talet. Stora byar som numera oftast är folktomma så när som på sommarboende. Många soldattorp har förfallit och sedan rivits. Mycket histora har gått förlorad men med släktforskning är det möjligt att bilda sig en uppfattning om hur det en gång varit på landsbygden (och även i städer).

Jag fortsätter forskningen och växlar om med att läsa/lyssna på böcker. Jag har just avslutat boken Söndagsvägen (en berättelse om ett mord) av Peter Englund. Den rekommenderar jag varmt. Nu lyssnar jag på Pernilla Ericsons När du vänder dig om. En spännande bok där jag tycker att ”kringberättelser” tar lite väl stor plats.

Att stå ut i Corona-tider kräver att man har en del att sysselsätta sig med.

Håll ut – håll avstånd!

 

8 reaktioner på ”Lite av varje och inte särskilt mycket av någonting

 1. Även jag handlar mat via nätet, fyller på basförråden ungefär en gång i månaden därefter kompletterar jag i affären, färskvaror har jag ännu inte näthandlat. Denna månad har det inte blivit så mycket matinköp eftersom jag håller på med en ”äta oss ur skåpen” kampanj här hemma, brukar köra det två – tre gånger per år. Under dessa perioder baserar jag matlagningen på det som redan finns hemma, även konserver har ett bäst före datum.

  Gillad av 1 person

 2. Ni var så fantastiskt snälla som skjutsade mig för att tömma gamla bilen och hämta nya! Nu måste ni lova att höra av er ifall jag kan hjälpa er nån gång på nåt vis och sen ska jag bjuda på grekisk (?) middag när det passar. Bilen hälsar och tackar och trivs bra såväl i garaget som på Uppsalas vägar och gator. Jag fick med två små bonus-nycklar vid köpet o har inte kommit på vart de går. Igår skickade jag sms till säljaren – och han visste inte heller, troligen förre ägarens… Att de liksom inte har kollat upp det….

  Söndagsvägen och När du vänder dig om har jag nyligen läst. Bra böcker båda, tycker jag.

  Gilla

 3. Nu har jag kört skräp till återvinningscentralen i Boländerna också. Vi fick stå i lååång kö, bilen och jag, men vad gör det när jag satt i den fina bilen till allmän beskådan? 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s