Lite nytt

Det finns inte så många nyheter att berätta om. Ett par nyheter kan jag ändå ta med här. Vi har köpt ytterligare en dator och också möblerat om i vårt datarum. Länge har vi sneglat på ny dator. Vi har en supersäker dator och två bärbara. En liten bärbar dator är så gammal att den inte går att uppgradera utan den innehåller fortfarande Windows 7, men vi behåller den för att den är jättegullig. Den är verkligen bärbar, liten och väger ingenting.

Datorn är pytteliten och används inte längre

Vi har även en ”bärbar” som är tung och inte lätt att ta med sig någonstans. Utöver dessa båda har vi en stationär som har tjänat i många år. Funkar toppenbra men vi var i behov av ytterligare en och fastnade för en dator med ”all in one”. Den är riktigt smidig och smärt. Det finns ”allt” i den platta skärmen.

I skärmen finns ”allt”

Eftersom vi skaffat en ny dator behövde vi möblera om i vårt datarum. Datarummet var tänkt som gästrum och användes som sådant tidigare när barnbarnen övernattade. Numera är inte det aktuellt längre så deras rum har övergått till att bli datarum. Vi tog upp ett skrivbord från källaren och monterade det. Ja, vi och vi – maken fixade det. Nu har vi två skrivbord, två skrivbordsstolar och en bäddsoffa med tillhörande bord i rummet. En skrivare finns också.

En annan nyhet är att vi har firat Halloween. Var inte oroliga – det var endast på skoj. Vi firar inte sådant som inte är värt att fira. Men det är så att maken cyklade förbi Ekebyodlarna och där fanns ett bord med påsar med pumpor. När han kollade närmare visade det sig att någon odlare skänkte bort pumpor. Vi brukar använda pumpa till tunisisk couscous men nu passade vi på att testa pumpasoppa. Den blev riktigt bra!

Ett enkelt recept hittade vi på nätet. Till soppan gjorde vi minipajer med västerbottenost och räkor. De passade bra ihop.

Pumpasoppa:

 • Fräs lite lök i smör tillsammans med ca 500 g urkärnad pumpa
 • Låt alltsammans koka ihop, ca 10 min och
 • Tillsätt 5 dl grönsaksbuljong och koka sakta ca 15 min
 • Mixa soppan och tillsätt ca 2,5 dl mellangrädde och koka upp

KLART att servera

Minipajerna gör vi genom att ta 1/4 del av recept på ”stor paj”.

Tråkigt att inte kunna bjuda på middagar. Vi saknar söndagsmiddagarna med barn och barnbarn. Vi saknar också våra kusinträffar, utelivet med vännerna och även annat. Men, men vi hoppas att det kommer en tid då vi kan återuppta sociala kontakter och få ett mer vanligt liv igen.

20 reaktioner på ”Lite nytt

  1. Det är brarekommendationer tycker jag. Trist bara att flera väljer att inte följa dem. Eventuellt kommer Uppsala att hålla kvar gränsen om max 50 personer som får samlas. Besked väntas inom kort.
   Håll tummarna för att inte många behöver följa efter med hårda rekommendationer.

   Gillad av 1 person

 1. Här har vi inget datorrum, men jag använder vårt bokrum som arbetsrum för där står mitt skrivbord och min dator med skärm och annan utrustning. Det funkar bra, men tyvärr har jag ingen dörr att stänga om mig. Samborna får tassa på tå ibland då när jag sitter i onlinemöten.

  Pumpasoppan ser väldigt smaskig ut. Säkert betydligt godare än varma koppen sparris som jag intog till lunch idag… Men jag har blivit lovad kycklingpasta till middag i kväll, så det kompenserar. 😛

  Var rädda om er!!!

  Gillad av 1 person

  1. Idag har utrustningen ökats med en skrivbordslampa så nu är det komplett. Pumpasoppa var överraskande gott.
   Kycklingpasta är inte heller dumt. En favorit hos oss, likaså laxpasta.
   Vär rädd om dig du också!

   Gillad av 1 person

   1. Bild på kycklingpastan kommer i kvällens inlägg! Den. Var. Så. God!

    Försöker vara rädd om mig, jobbar hemifrån sen den 20 oktober och troligen även nästa vecka också. Men det börjar bli knepigt nu…

    Gillad av 1 person

 2. Trots allt är det bra att du inte behöver åka kommunalt till jobbet. Toppen med gångavstånd.
  Bra också att du har bil igen. Det underlättar! Hoppas att det ordnade sig med larmlampan som tändes?

  Gillad av 1 person

  1. Men jag vill inte vara på jobbet för jag vet ju inte hur de som är där, även om de typ bara är fem stycken, mår och sköter sin handhygien… 😮 Jag jobbar nog hemifrån även nästa vecka. Sen får jag se.
   Jag gjorde som med en dator när den krånglade: startade om bilen. Då slocknade lampan och jag kunde köra iväg. Men det var i söndags. Sen dess har jag inte varit ute med bilen.

   Gillad av 1 person

   1. Fast de lokala rekommendationerna skyddar mest dem som behöver åka eller pendla kommunalt. Och på jobbet är det inte många människor. Men… jag börjar få svårt att utföra de arbetsuppgifter jag får på distans… Hur som helst, nästa vecka blir jag hemma och jobbar. Har massor av onlinemöten och dessa kan jag lika gärna klara av hemifrån.

    Gillad av 1 person

 3. Jag är väldigt avundsjuk på dig som har en windows 7!!!!!!!!!!
  Windows 10 har gjort att jag bokstavligen talat avskyr windows.
  Om jag måste köpa en ny windowsenhet försöker jag nog köpa
  en begagnad, som inte är uppdaterad.
  Jo, jag har MacOS också – tyvärr är de senaste uppdateringarna där inte något att yvas över, heller.

  Gilla

  1. Vi har både en dator med Windows 7 och två med Windows 10. Alla fungerar toppenbra. Jag har tom en jättegammal bärbar dator
   med Windows 7 som fortfarande funkar perfekt. I den hade jag Windows XP från början och gillade det skarpt. När det inte gick att
   uppgradera ”tvingades” jag att byta.
   Vad är det som gör att du ogillar Windows 10?

   Gillad av 1 person

   1. Jaadu, det är en lång historia, men i det värsta är deras hemska uppdateringar – av alla deras märkliga funktioner och uppdatering av var och en – och resultatet av dem. Häromdagen kom en stor sida med uppmaning att omkonfigurera systemet så att det bättre passade ihop med alla fina möjligheter som W10 erbjuder. När man inte accepterar får – åtminstone jag – ständiga påminnelser. Det var en mycket lugnare tillvaro med W7.

    Gilla

 4. Vi har också ”ett gäng” datorer. Anders vägrar göra sig av med sin gamla ”stordator” (en stationär, alltså). Den har 12 år på nacken och innehar 3 olika operativsystem – Winows XP, 7 och 10 som han anser sig vara i behov av för olika grejer och applikationer. Själv nöjer jag mig med 1 😀

  Här har vi haft mängder av restriktioner, men värst var det när vi satt i karantän hemma och bara fick gå ut med giltigt skäl (ex. handla mat och medicin). Helt vansinnigt att spärra in människor på det viset i sju veckor…

  Gilla

  1. Nu har vi andra förhållanden med datorerna. En ny dator. all in one, har inköpts. Övriga datorer är fortfarande kvar. Vi har Wndows 10 i samtliga och vill inte skaffa 11:an. Det är mest maken om mixtrar med datorerna men jag har stor nytta av min men mera vanlig användning.
   NU äntligen upphör restriktionerna i Sverige den 9 februari men jag fortsätter att vara försiktig och håller gärna avstånd även i fortsättningen. Handsprit har blivit en vana numera. Vi träffar barnbarnen sedan en tid tillbaka och de är alla trippelvaccinerade och friska. Det känns som normalläge. Ha det fortsatt bra i Spanien och hoppas att alla era restriktioner upphör snart.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s