Julen är slut

Nu är julen definitivt utstädad här hemma. Vår stiliga kungsgran barrade inte något men såg lite torr ut ändå. Nu har den fått åka till återvinningen.

Julgransplundring

Vi (maken) sågade ner granen så det endast blev småbitar som gick ner i en sopsäck. Advents- och julsakerna fick återta sin plats i varsin kartong och förvaras nu i källarförrådet. Även våra jättetomtar får bo där tills det är dags för nästa jul.

Tomten på väg till källarförrådet

Någon regelrätt julgransplundring blev det inte utan vi fick avsluta julen utan att få godispåsar. Inte heller blev det någon dans kring granen.

Idag (fredag 15 januari) har vi minus 13 grader kallt här i Uppsala. Snön har också kommit och det är vackert ute. Tyvärr är de jättehalt så jag håller mig inne. Nu tar jag inga risker att halka och bryta något. Andra behöver sjukhusvården bättre.

Nu fortsätter fylleriet här hemma. Det börjar alltid med äldsta barnbarnet som fyller år i november. Nu är det sonens tur att firas i januari, sedan mellanbarnbarnet i februari och yngsten i mars. Maken fyller i april, sedan är det lugnt på firarfronten igen ett drygt halvår. Något firande är det inte fråga om utan vi får utbyta present på parkeringen och ha kontakt via FaceTime. Det hade vi inte kunnat föreställa oss för ett år sedan. Tiderna har verkligen förändrat våra vanor och traditioner. Nu hoppas vi alla att det ska komma bättre tider. Sämre kan det knappast bli.

8 reaktioner på ”Julen är slut

 1. Det var ju tur du menade fylleri på det viset😉Vi har två födelsedagar på tisdag, sen är det lugnt två månader.
  Här är också kallt och halt och rejält med snö. Maken hade inte kommit in i sin bil i morse, så han gick till jobbet. I icke halkvänliga skor, vilket stör mig. Hoppas han kommer helskinnad hem också. Kanske hinner jag plocka upp honom, kanske inte…

  Gilla

 2. Skönt när julen är undanstökad …
  Här är det också en del fylleri framöver … ena svärdottern fyllde härom dagen, och snart fyller maken, yngste sonen, yngsta barnbarnet och så jag … sen en paus till efter sommaren. Konstigt är det när man inte kan träffas och fira som vanligt.
  Ha en trevlig helg!

  Gilla

 3. Igår, söndag, kom jag iväg till återvinningscentralen för att slänga vår kungsgran. Den hade gjort sitt för ett tag sen och dessutom började den barra – det måste ha varit ett måndagsexemplar eftersom tidigare kungsgranar vi har haft inte har barrat alls.

  Här tar vi en begravning först och sen två födelsedagar (jämna) i februari. Därefter lucka till april när både sambon och jag fyller år (fast inte jämnt nån av oss).

  Gilla

   1. Vår drack nästan inget alls – och började bara. Fast inte så mycket som en rödgran, förstås. Nej, vi fortsätter att köpa kungsgran, det är det värt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s