Lite omväxling

Även om dagarna är sig ganska lika finns det dock lite omväxling. Man väljer ju själv hur det ska vara.

Vädret är omväxlande, en dag sommarvarmt (ca +24) annan dag höstlikt (+8). Kristihimmelsfärd var sommarlikt och vi tog en biltur till Strängnäs. En liten vacker stad vid Mälaren. Det är inte långt från Uppsala så det tog inte lång stund dit. Vi har varit där några gånger tidigare och gillar staden. Nu var det toppenväder och många fler än vi hade valt att åka dit.

Hamnen i Strängnäs

Det är en vacker promenadväg vid hamnen med fin utsikt över Mälaren.

En staty visar en färja över Mälaren från den tid då inga broar fanns

Strängnäs har en pittoreks gammal stadsdel mitt i centrum. Med sina tättbebyggda röda hus syns det precis hur det såg ut på 1600-1700-talen. I en av dessa gamla gårdar som bevarats finns ett café där det finns lättare lunch och gott fika.

Grassagården med sin genuina miljö

Mitt i Strängnäs kulturkvarter finns Grassagården, en välbevarad borgargård. De äldsta delarna är från 1600-talet och alla hus står än idag på sin ursprungsplats.

Grassagården är en typisk stadsgård och består av mangård och fägård. Den fick sitt namn av familjen Grass som i slutet av 1700-talet drev en krog på på gården.

Min dator behövde även den lite omväxling. Dags för uppdatering! Det tog verkligen tid. Jag tror det tog två timmar och oftast sitter jag och stirrar på datorns skärm under tiden.

Uppdatering på gång

Ibland går jag ifrån datorn och tittar ut. Då ser jag en helt annan ”bild”, Just nu är det blomning på träden på vår gård.

Fin utsikt från vår balkong

Vi har ett stort träd utanför fönster och balkong. Kan det vara en hägg? Vissa år är trädet insnärjt av något otyg som ser ut som stora bomullsbollar och inte blommor och blad. I år är det inte så utan det är jättevackert.

Vi hoppas på ännu mer omväxling när Sverige kommer att öppna upp när pandemin klingar av. Vem vet när det blir?

6 reaktioner på ”Lite omväxling

 1. Hägg är det inte. Tycker mest det liknar någon form av körsbär, men det borde du ha märkt. Oavsett så är det väldigt vackert.
  Vi har kompisar som bodde i Strängnäs, de flyttade till Nyköping sen. Yngsta var hos dem i Strängnäs vet jag.

  Gilla

 2. Härligt med era utflykter! Jag jobbar ju hela dagarna och när helgerna kommer är det så mycket annat. Ni får väl låna Kia-bilen och ladda dess nya batteri åt mig. 😛
  Ja det ska bli skönt när det blir öppnare. Jag har nu cirka en vecka kvar tills jag får min första dos vaccin. Vi har börjat prata om semestern. Jag får sex veckor i sommar. Nån utlandsresa blir det inte, men troligen en tripp neråt landet, om inte annat så för att se till familjegraven. Det är 15 år sen pappa dog i somras.
  Sen hoppas jag kunna träffa vännerna E och B snart också. Ni får fundera ut var ni vill bli bjudna på middag nånstans. 😛

  Gilla

 3. Strägnäs är en fin stad, besökte den tillsammans med sonen sommaren 2019 av en slump p g a en tågförsening som bröt vår anslutning till pansarmuseet som ligger utanför stan. Jag hade varit där förut, men även sonen gillade Strägnäs, vi besökte b l a domkyrkan och hamnen.

  Gilla

  1. Visst är Strängnäs jättefint. Även vi har varit i domkyrkan och även promenerat runt i de gamla delarna. Hamnen sjuder av liv en sommardag. En lagom tripp från Stockholm eller Uppsala.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s