Lite blandat

Ibland är det lite blandat i vardagen. Just nu är det ganska mycket blandat. Det finns en hel del att planera och tänka på. Inte minst allt som ska ordnas i samband med flytt. Vissa saker tar längre tid än andra. Jag har en lååååång lista på saker som måste åtgärdas, t ex alla ställen som vi måste ändra adress. Vissa ändringar sker automatiskt genom Skatteverket andra måste vi ombesörja själva. Det är inte lätt att veta vilka som går genom Skatteverket eller inte.

Servicegraden är olika hos olika leverantörer av tjänster. Det har jag erfarit genom att ringa till många. Ett exempel är: Tele2 (fd Comhem) där vi har bredband/TV sedan urminnes tider. Tidigt på morgonen ringde jag upp kundservice (?). Efter att ha knappat in åtskilliga siffror hamnade jag i telefonkö. Det var 17 personer före i kön. Väntade och väntade och väntade. Efter 39 minuter svarade en serviceperson. Vi ville ha ”dubbelt” abonnemang under en månad eftersom vi kommer att ha båda bostäderna tillgängliga. Det tog 21 minuter att ha få mitt ärende halvgjort. Det gick bra att teckna ett nytt (på ny adress) abonnemang med samma villkor som tidigare men inte att säga upp det gamla. Den uppgiften kunde inte servicepersonen fixa utan skulle koppla mig vidare till en annan avdelning för uppsägningen. Efter att ha fått åtskilliga signaler i örat hamnade jag i ytterligare en kö. Min plats i kön var 24. Jag trodde inte mina öron och hade ledsnat vid det här laget. Jag lade på luren och gick in på nätet och hittade en adress att kontakta via mejl. Nu väntar jag på att få en bekräftelse på uppsägningen! Det skulle ta ca 24 timmar så vi får se hur det går med det.

Det är inte enbart flytt som upptar min tid. Jag hinner med att kolla kvällshimlen också. Det är inte alla kvällar som solnedgången är blodröd men det hände i veckan.

Fantastiskt kvällsljus från balkongen

Otroliga färger på himlen

I sorteringen inför flytten hittade vi en hel kasse med tändsticksaskar. Det är sonen som har sparat på sådana när han var barn. Nu kollade vi med honom om han fortfarande är intresserad av att ta hand om askarna. Troligen kommer han att hämta dem och ta hand om deras kommande öde. Vi tittade igenom askarna och kunde konstatera att vissa av dem var från tidigare restauranger, affärer och caféer i Uppsala. Maken är med i en Facebook-grupp, ”Uppsala då och nu”, och publicerade där en bild.

Tändsticksaskar från några tidigare verksamheter i Uppsala

Intresset från Uppsalaborna var stort och fler än 100 personer kollade och många skrev om minnen från de olika ställena. Riktigt roligt!

Nu är det dags igen att sortera bland allehanda ”bråte”. Det är lätt att fastna bland böcker och foton men jag försöker vara stark och göra mig av med allt som inte används längre.

6 reaktioner på ”Lite blandat

 1. Asså ComHem och Telia är absolut värst. Det går inte att komma fram och inte de hjälpa fullt ut för det mesta heller. Svärmor har t ex fått åka till fysisk Teliaaffär flera ggr. Så jäkla dåliga båda. Ändå har jag mobilen hos Telia och TV-kanalerna hos ComHem… Hmmm…

  Café Mix och ”Draken” skymtade jag på askarna. Det är minnen från min första tid här i Uppsala som student. 😛

  Gilla

  1. Vi har ComHem (numera Tele2) på bredband och TV. Det är inte lätt att komma i kontakt med dem. Nu hoppas jag att det funkar via nätet.
   Café Mix kommer jag inte ihåg medan de övriga är bekanta. B jobbade på Slottskällan innan han öppnade eget.

   Gillad av 1 person

 2. Ja, herredumilde, detta med telefonkö är ett h-e i vårt liv. När det gäller TELE2 så har jag numera fin service genom 1) chattande och 2) mail. Det fungerar jättebra, jämt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s