Ris och ros

Idag börjar jag med att ”risa” vårt bostadsbolag. Tidigare fick de beröm men just nu delar jag ut ris till dem. Planeringen med flytt pågår och kontrakt på nya lägenheten är skrivet. Uppsägning klar och nu är också vår gamla lägenhet besiktigad – utan någon anmärkning. Det som har hängt upp sig och föranleder ris är problem med vår gamla tvättmaskin som ska till återvinningen. El är redan borttaget och när vattnet skulle fixas visade det sig att den lilla kranen som ska stänga vattnet är så sliten att den inte funkar. Eftersom bostadsbolaget installerat maskinen antog jag att jag skulle få hjälp med detta. Men men – icke! Jag betalar gärna för hjälpen. Bostadsbolaget måste stänga av vattnet för att någon ska kunna ordna med borttagning av vattnet till maskinen. Nu är svårigheten att få bolaget att stänga av vattnet samtidigt som jag får tag i någon VVS-montör (eller annan kunnig). För mig framstår det som enklast att bostadsbolaget skulle kunna fixa det hela = stänga av vattnet, koppla bort slangen och sätta dit en täckmojäng. Det vore kanske för enkelt?

Mer ris. Nu till Tele2 (fd ComHem). Det gick ju bra att teckna nytt abonnemang för bredband/TV efter att ha väntat två evigheter i telefon. Nästa steg var att säga upp det gamla abonnemanget och jag trodde (enfaldigt) att det var överenskommet att vi skulle ha dubbelt abonnemang under juli månad. Tips från trevlig bloggläsare gjorde att jag mejlade Tele2 och informerade om överenskommelsen i tidigare samtal. När bekräftelsen på uppsägningen kom var uppsägningstiden TRE månader. Det var också noterat att det var ”enligt överenskommelse”. Ibland blir jag jättetrött!

Och nu till slut ROS. Vår nyköpta ros har otroligt många knoppar och flera börjar slå ut.

Jag avslutar med en bild på den liten ros som vi tagit in för att pigga upp oss!

Det finns inte endast ris i livet utan också ros.

7 reaktioner på ”Ris och ros

 1. Uppsägning av abonnemang hos Tele2: ”Om du tecknade abonnemanget innan 1 maj 2014 gäller tre kalendermånaders uppsägningstid. Om avtalet tecknades efter 1 maj 2014 gäller en månads uppsägningstid. På Mitt Tele2 kan du se bindnings- och uppsägningstid för just ditt abonnemang.” Att bli kund går däremot alltid smidigt. :-/

  Gilla

 2. Tänk att det ska vara så svårt för vissa företag… Så smidigt om Uppsalahem hade kunnat fixa det hela.Tele2/ComHem ligger INTE bra till i mina böcker…

  I morrn hoppas jag att Clas Ohlson är ett vettigt företag. Vår nya pelarfläkt kortslöt igår – UTAN ATT DEN VAR PÅSLAGEN. (Mer om detta på bloggen, förstås.)

  Gilla

 3. Vlken himla otur med er fläkt. Just nu när den behövs som bäst. Helt otroligt att den kortslöts när den inte var påslagen. Det är helt osannolikt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s