Lägesbeskrivning

Som vanligt kommer jag att informera er om läget med flytten. Det vi klagat på hos bostadsbolaget har de åtgärdat till viss del. Att det inte finns några hyllor eller annan adekvat inredning i klädkammaren är inget företaget står för. Det får vi fixa själva. Hmm hmm…..

Maken var så säker på att han kunde fixa persiennerna genom att ta från gamla lägenheten och sätta in i nya. Visst visst – han är verkligen händig med sådant så det funkade jättebra. Ja, inte helt och hållet förstås. Köksfönstren var olika breda! Vad gör då maken? Jo, han knipsar av de gamla persiennerna till passande storlek och vips har vi persienner i hela lägenheten. Värst just nu är att det är supervarmt i den gmla lägenheten som saknar sina persienner. Men det är endast någon vecka kvar innan hela flyttlasset går så vi får stå ut. Det hjälper med lakan för fönstren och fläkt på gång för det mesta.

Våra köksmöbler försvann i ett nafs! De hämtades som avtalat på lördagen. Ett problem uppstod då. Var ska vi sitta och äta? Vi löste det hela genom att ta in balkongmöblerna och kunde använda ett litet runt bord och två plaststolar som matbord och stolar. Allt löser sig.

Idag har vi haft hjälp av yngsta barnbarnet. Han har varit här hela eftermiddagen och jobbat på. Han har varit till hjälp när det gäller att ta ner glas och porslin från höga hyllor i skåpen. Dessutom har van hjälpt till att sortera ut alla uråldriga elektriska apparater som upptagit plats i skåpen till ingen nytta. Han har också burit en hel del till nya lägenheten.

Slagen hjälte

Så här trött blir man efter att ha hjälpt farmor och farfar med tungt jobb en hel eftermiddag

En jätteduktig kille som vilar efter att ha lyft, kånkat och burit mycket under dagen. Tyvärr finns ännu inget att ligga på förutom bolvet och några stolsdynor. Det ska bli bättring i det avseendet.

9 reaktioner på ”Lägesbeskrivning

  1. Vi flyttar endast några hus bort. Vi vill undvika att bo kvar när lägenheten ska helrenoveras. Nu gäller en helt nyronoverad lägenhet. Tyvärr mindre än den vi har nu vilket inneburit att vi måste göra oss av med en hel del. Kanske på tiden?

   Gilla

   1. Ja det kan väl vara skönt att rensa!! Men man gör det ju bara under tvång🤣🤣 Saker tar energi där de ligger! Själv ska jag röja ut mina förtåd🙈🙈🙈

    Gilla

 1. Vilken bra hjälp ni fick! Att nå högst upp i skåpen är inte helt enkelt. Helst ska man ju inte klättra på stegar och stolar heller. Så det var kanon att han kunde hjälpa er.
  Persienner var bra att ni kunde ta med, det är ju jättedyrt att köpa nya!
  Jag har ny bloggadress
  livetssnarigastig2.wordpress.com

  Gilla

  1. Vi är så glada för hjälpen. Yngsta är längre än vad vi är och når högt upp. Du har rätt i att det inte är läge att klättra för oss ”gamlingar” även om maken är alert och klarar det mesta.
   Så bra att det funkade med persiennerna. Nu har vi det supervarmt i ”gamla” lägenheten men har satt upp lakan för fönstren.

   Gillad av 2 personer

 2. Min son hjälper mig en hel del i röjningen efter min mammas sambo, att flytta persienner skulle jag dock inte gett mig på. Det kräver såväl millimeterpassning som att fönsterna har en hyfsat överensstämmande storlek, men ni verkar ha lyckats.

  Gilla

 3. Tur att det finns hjälpsamma och duktiga barn/barnbarn till hjälp.
  Det blev jättebra med våra persienner trots att jag var skeptisk. Maken klarade av det med bravur. Guldstjärna till honom.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s