Det rullar på

Tiden går och allt rullar på. Det som hindrar många aktiviteter är det varma vädret. Idag har vi det jättevarmt här i Uppsala. Det är inte riktigt klart solsken utan skyar av moln.

Utomhus är det nästan +30 grader vamt och inne är det inte så mycket mindre

Värmen har hållit i sig en tid och det ser ut att fortsätta på detta vis.

Dagens första aktivitet var besiktning av bilen. Nu för tiden finns det många olika besiktningsstationer att välja på. Vi använde oss av samma företag som föregående år.

Dekra bilbesiktning

Ett litet företag med endast en besiktningsman på plats.

De har en liten ”kur” och enligt meddelandet på fönstret får det endast vistas 0,7 personer där samtidigt.

Hur nu det kan gå till?

Hur gick det med bilen? Jo tack, det gick bra. Inga problem eller anmärkningar. Nu går det bra att tuta (eller inte) och köra till 2022-09-30. Det känns som en evighet dit, men som sagt – det rullar på.

När vi ändå var ute i farten passade vi på att besöka Media Markt och inhandla en ny mikrovågsugn. Vår gamla mikro har gjort sitt efter ett stort antal år. Den funkar för det mesta men stänger av sig och piper och har sig emellanåt. Då får vi rycka ur kontakten och börja om från början. Eftersom mikrougnsplatsen i den nya bostaden sitter högt upp (inbyggd) är det inte möjligt att hålla på och rycka ur kontakten stup i kvarten.

Här kan ni se annons för den mikro vi köpte. Nedsatt i pris och bra recensioner!

Här vill jag också nämna att vi tidigare bojkottat Media Markt. Anledningen till det var att vi reste i Tyskland för några år sedan och behövde köpa något (vad har jag glömt). Media Markt var så aviga att de inte tog svenska Visakort. De tog endast emot tyska bankkort. Då bestämde vi oss för att inte handla där mera. Just nu har vi ändrat oss eftersom de har bra priser och stort sortiment. De har också trevlig personal i Uppsalabutiken.

Nu har vi bestämt oss! Vi checkar ut några dagar över helgen och reser till kusten. Som vanligt har vi tur att ”vår” stuga är ledig och vi behöver komma iväg en liten stund. Det har varit mycket nu!

6 reaktioner på ”Det rullar på

  1. Tyskland är märkligt när det kommer till kort, var där mycket i tjänsten förut och det var bara hotell och restauranger som tog Visa och Master Card, alla andra tog bara lokala tyska kort.

    Gillad av 1 person

  2. Hoppas ni får det fint i er stuga vid kusten!
    Jag, sambon och nya bilen ska ut på vår första långresa nästa vecka. Vi får hoppas på att inte bli stannandes halvvägs den här gången…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s