Il Forno Italiano

Restaurangbesök igen! För att inte ha varit ute på så länge är vi i farten med utelivet igen. Äldsta barnbarnet (O) ville gärna gå ut och äta och vem kan motstå det? Inte vi i alla fall. Så blev det äntligen av. Det var första gången vi var tillsammans med henne utan att hennes yngre bröder var med. Ej heller några föräldrar.

Il forno Italiano var platsen O hade valt. Vi hade beställt bord trots att det var en ”vanlig” tisdag.

Mysig atmosfär på Il Forno Italiano

En trevlig lokal nära Uppsala Universitet i gamla kvarter vid Övre Slottsgatan

Lugnt och trevligt när vi anlände till restaurangen. Det skulle snabbt förbytas till livliga (högljudda) sällskap om många personer i soffan ni ser på bilden. Alltför många personer för att FoHM skulle gilla det. Inte heller vi gillade det och vi kunde knappast tala med varandra utan att skrika.

Vi valde på den omfattande menyn och stannade för två förrätter:

Burrata (delikatessmozzarella) var en av förrätterna och gamberi (tigerräkor) var den andra

De kostade 145 kr/st

Allt till belåtenhet

Entrecote med tryffelmajonnäs, tomatsallad och pommer frites var valet av varmrätt (345 kr)

Mycket kött (300 gr) och helt godkänt

Tiramisu och chokladfondant till dessert

109 kr respektive 115 kr kostade desserterna

Chokladfondanten gjorde sig inte bra på bild så här får tiramisu visa upp sig

En sammanfattning ger:

Uppmärksam personal i en fullsatt restaurang. Troligen fler gäster än vad som restriktionerna tillåter. Ganska ont om plats och ett par stora sällskap som överröstade de flesta andra. Hög ljudnivå med andra ord.

Maten helt ok. Både förrätter och desserter får höga poäng medan varmrätten något lägre. Högt pris för varmrätterna över lag.

Det är genomgående höga priser jämfört med andra italienska restauranger i stan.

Av fem möjliga poäng får Il Forno Italiano tre poäng. Avdrag för fullsatt (trång) restaurang samt höga priser. Någon handsprit syntes inte till. En desserttallrik var kantstött – inte fräscht.

Det allra bästa med kvällen var att träffa barnbarnet och kunna äta en bit mat tillsammans. Det är dagens pluspoäng. Till det kom den fina Uppsalabilden när vi sent omsider gick till bussen i regnet.

Sen augustikväll i Uppsala

2 reaktioner på ”Il Forno Italiano

  1. Låter trevligt till en början, men tråkigt med så mycket folk. Konstigt att inte personalen gör mer för att hålla tillåtet antal. De ryker ju dit ordentligt om det blir kontroll.
    Trevligt att umgås med barnbarnet iaf!

    Gilla

Lämna en kommentar