Återbesök

Första återbesöket efter ögonoperationen har gjorts. Positivt att trycket i ögonen var bra och att jag slipper ha ”förband” på ögat. Tur är det för jag har fått ett tryck mot näsan efter plast- förbandet. Dessutom är jag jättekänslig för den tejp jag måste ha i ansiktet. Trots att det är den mest hudvänliga apoteket kan uppbringa.

Jobbigt läge!

Nu slipper jag detta men måste dock vara jätteförsiktig så att jag inte kommer åt ögat.

Efter att ha legat (under nätterna) på en sida under mer än en vecka får jag nu vända mig som jag vill. Fortfarande måste jag ta två olika ögondroppar flera gånger om dagen. Det ska jag fortsätta med ytterligare en vecka. Därefter ska jag på kontroll igen.

Jag ser ingenting på ena ögat men hoppas att synen återvänder så småningom. Det kan ta lång tid innan gasen i ögat försvinner. Nu har jag förstått att gasen hjälper till att trycka tillbaka näthinnan efter det att den lossnat och opererats. Tänk ändå vad läkarvetenskapen kan uträtta. Att operera inne i ögat kan inte vara enkelt med tanke på hur små instrument som används.

Utanför Akademiska sjukhuset finns flera offentliga konstverk och idag vill jag dela med mig av ett av dem. Allt tyder på att hösten är här.

Sopande naken flicka

Troligen är detta en kopia efter Bruno Liljefors original

Det passar bra i dag när höstlöven faller

6 reaktioner på ”Återbesök

 1. Även jag hoppas på det bästa. Det är det viktigaste sinnet även för mig. Jag skriver, läser, upplever, kör bil och mycket annat som är viktigt för mig. Håll tummarna!

  Gilla

 2. Det verkar som om saker och ting går framåt. Jag fortsätter hålla min vänstertumme allt jag kan. Och du/ni hör av er om hjälp behövs.
  På torsdag t o m söndag får jag besök av vänner från Motala, de ska bo på hotell, så jag är nog ute en del med dem. Det längtar jag efter!
  Tänker på dig!

  Gilla

 3. Möjligen går det sakta framåt. Fortsätt gärna att hålla tummen det hjälpr förhoppningsvis. Så roligt med besök. Ha det riktigt bra och gör kuliga saker. Finns det något som du kan/vill visa dina vänner? Uppländska bruk t ex? Sigtuna är alltid fint.
  Tack för din omtanke! Det uppskattas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s