Julpyssel med problem

Dags för julpyssel här hemma. Som ni minns hade vi köpt en julgran som tronat några dagar på balkongen. Nu skulle vi ta in granen och sätta den i julgransfoten inför barnbarnens intåg för att klä granen. Sagt och gjort! Vi tog in granen och tog av nätet som omgett den sedan hemtransporten. Vi försökte att fästa den i julgransfoten men det gick inte alls. Foten var alldeles för vid (diametern) för vår smala gran. Då lade vi märke till att granen barrade som bara den. Va? Barrade så mycket? Vi såg att toppen på granen var nästan helt bar.

Inte många barr!

Vi hade desto mer barr på golvet – en stor hög! Vad göra? Vi måste skaffa en ny gran i brådrasket. Inte många timmar tills barnbarnen skulle komma och klä granen. Att klä denna barrande tingest var det inte tal om. Vi for iväg till Blomsterlandet och där möttes vi av en ganska negativ attityd till en början. De utgick från att vi gjort fel med granen, som om det går att göra? Vi är medlemmar där och handlar en hel del. Vi övervägde, på stående fot, att säga upp vårt medlemskap men efter diskussioner med flera ur personalen fick vi tillgodokvitto för vad granen kostat. Det berodde på att det inte fanns en enda gran kvar på Blomsterlandet, Inte en enda gran två dagar före jul? De hade sålt mer än förväntat och kunde inte hjälpa oss mer än tillgodokvitto.

Vi chansade och åkte till Plantagen i Boländerna. Där fanns granar kvar och en jättetrevlig tjej hjälpte till att välja en fin gran till oss. Hon hjälpte också till med att slå in den i nät och vi fick en 100 kr-check att använda i butiken vid tillfälle. Glada och nöjda for vi hem med vår nya gran.

Vår nyinköpta gran

Nu var det meningen att jag skulle sätta upp alla ljus inför att barnbarnen skulle komma och sköta om övrig dekoration. Vad händer då? Jo, inga batterier i ljusen. Sms till sonen att inhandla batterier så vi kunde få ljus i granen. Son och sonsöner anlände och batterierna skulle fixas i ljusen. Pojkarna tog uppgiften på allvar men inget ljus fungerade. Koll av fjärrkontrollen till ljusen. Inte heller det fungerade, vi fick inte upp luckan till kontrollen. Nu var måttet (mitt) rågat så den gamla elslingan av ljus fick komma till heders.

Son och sonsöner klär granen

efter mycket möda och stort besvär

(bilden godkänd av medverkande personer)

Nu var äntligen granen klädd och vi kunde ägna oss åt lite gott fika.

Vår nya gran strålar ikapp med julstjärnan

Det är första året som vårt äldsta barnbarn inte har varit med och klätt granen. Hon har ju ett litet försprång i och med att hon är äldst och var ensam om att klä granen de första åren. Traditionen håller i sig i alla dessa är vilket är särskilt roligt.

Nu på morgonen undersökte maken de batteridrivna ljusen och fann:

Batteridrivna ljus

Det var inte fel på ljusen eller fjärrkontrollen utan det var så enkelt så. Batterierna var felvända!

Gårdagen tog på krafterna och nu har vi en barrande gran på balkongen och en jättefin gran inomhus. Den har elljus och vi har batteriljus i två kartonger. Det gäller att ha koll på läget och det helst några dagar före jul.

Har ni koll på läget?

8 reaktioner på ”Julpyssel med problem

 1. Ibland blir det motigt, men det ordnade sig ju till slut.
  Jag tror att jag har koll på läget, men man vet ju aldrig vad som kan hända så det är inte värt att vara för stöddig.
  God Jul!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 2. Oj, tur att det blev bra till slut, det var åratal sedan det stod en gran här hemma (plastgran). En äkta levande gran har jag inte sett på evigheter, möjligen när jag bodde hemma och vi firade jul på landet i slutet av 70-talet.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s