Slut med julen

Här hemma har vi gjort slut med julen. Vi har städat ut julen idag. Förr kunde man kasta ut granen på gården och fastighetsskötaren tog reda på den. Nu krävs det helt andra tag.

Avklädd julgran

Det här är vår andra julgran. Den har inte barrat något men däremot druckit supermycket vatten, varje dag. Alla julkulor mm är bortplockade och nu återstår endast några julgransljus.

Tomten ogillar att julen är slut

Nu är det på gång att såga ner granarna. Den som vi haft på balkongen har blivit nersågad och nu är det den stora granens (o)tur. Båda granarna har packats ner i en sopsäck och i morgon bär det av till återvinningen.

Adventsstjärnor, dörrkransar och adventsstakar har även de packats ner men de ska absolut inte till återvinningen utan får vänta i källarförrådet. Alla små tomtar (ca 35 st) har fått lämna köksfönstret och intagit sin plats i en av bokhyllorna.

Alla julgardiner har tagits ner och ersatts med ordinarie uppsättningar. Nu märks inget av julen längre.

Blommorna har återtagit sin plats i gavelfönstret

Nu planerar vi att köpa några nya blommor. Vi har tillgodokvitto för den första inköpta julgranen som barrade som 17 och vi fick 100 kr i rabattcheck när vi köpte gran nr två. Det kan säkert bli några fina blommor för de ca 300 kr som vi fått.

Har ni ”kastat” ut julen ännu?

11 reaktioner på ”Slut med julen

  1. Vi har alltför mycket julgrejer. Det mesta hamnar i källaren och julgranarna på återvinningen. Barnbarnen gillar alla prylar till granen så vi fortsätter med det så länge de tycker det är kul.

   Gillad av 1 person

 1. Ännu är den kvar några dagar, men på torsdag när det är Knut, ska den absolut vara borta och det ska firas med en bukett tulpaner.
  Ha en skön söndagskväll!
  /Ingrid

  Gillad av 1 person

 2. Ja, det gjorde vi till nyår. Har köksgardinen kvar, den är bara vintrig med domherrar på. Så den får hänga ett tag till. Ordinarie köksgardin är så bökig att få på plats. Bänkskiva i vägen bl.a.
  Njut av kvällen!

  Gilla

 3. Vi tog bort julen förra helgen, fast endast av praktiska skäl…Det är så mysigt med gran och alla ljus, det hade gärna fått vara kvar ett tag till. Men när julen är slut tänker man mest på jobbet med att få bort den, och så är det med det. En välsignelse att julen finn i alla fall!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s