Sedan sist

Några händelser sedan jag senast skrev här på bloggen.

Vi testade indisk hämtmat för första gången. Vi fick rejäla portioner med kryddstarka indiska rätter. Till maten serverades Papadam (bröd) och grönsaker samt massor av gott ris. Vi valde olika rätter och de bestod av Tandori kyckling Sizzlar (grillade kycklinglår med tandoorisås) som var medelstark. Nästa rätt var starkare kryddad och heter Vindaloo (med biff) och en riktigt stark sås.

Kyckling Sizzlar

är godare än det ser ut

Taste of chilli var restaurangen som serverade jättegod indisk mat

Vi har även varit ute och fikat. Odinsborg i Gamla Uppsala är ett gammalt och känt ställe. Numera är det inte känt för varken mat eller dryck men väl värt ett besök ändå. En fin atmosfär omgärdar stället. Vi har aldrig testat mjöd men har tagit en kopp kaffe.

Fin utsikt från Odinsborg

Gamla Uppsala kyrka i bakgrunden

Vi är förtjusta i utsikten över Ekoln (Mälaren) och fotograferar gärna.

Isen ligger på Ekoln

Troligen bär den inte skridskoåkare så det gäller att vara försiktig.

Här bär isen

I vår absoluta närhet finns en pulkabacke där det vanligtvis är många barn som åker. Just nu är det omöjligt att ta sig upp om man åkt ner. Det är blankis i backen.

Nu får ni gratulera mig! Jag har inte längre ”körförbud”. Dagens besök hos ögonläkaren visade att jag nu ser så pass bra att jag ligger direkt på gränsen för att kunna behålla mitt körkort. Med andra ord så får jag köra bil! Efterlängtat efter många månader utan bilkörning. Helt bra är det inte men jag ska på ny kontroll om ca tre månader för det kvarstår vätska i ögat. Det ska inte finnas där men kan opereras om det inte försvinner av sig självt. Fråga inte hur det kommer sig för jag vet inte.

Akademiska sjukhuset (en mycket liten del därav).

Tyvärr är jag alltför bekant med detta!

I övrigt kan jag berätta att sonen och sonhustrun har Covid. Inte särskilt kul efter alla dessa restriktioner och all försiktighet och dessutom efter tre doser vaccin. Ingen går säker det är det enda som är säkert! De är inte särskilt sjuka men måste hålla sig hemma en vecka.

Hur har ni det med Covid?

11 reaktioner på ”Sedan sist

 1. Och covid har Yngsta och barnbarnen. Kanske Svärsonen, han testades idag. Resten av hans familj var negativa. De har bott tillsammans och har samma symptom. Märkligt!

  Gilla

 2. Grattis till att du nu får köra bil igen!
  Jag har aldrig smakat indisk mat … men då jag gillar kryddstark mat så tror jag att jag skulle gilla det.
  Angående coviden så har jag klarat mig … hittills …

  Gilla

  1. Tack för gratulationen.
   Indisk mat var bättre än vad jag först trodde. Vi ska inhandla det på nytt i nästa vecka. Kanske en annan maträtt?
   Hoppas att du klarar dig från covid även i fortsättningen!

   Gillad av 1 person

 3. Så skönt att du får köra bil igen. Är man van vid det känns det säkert som ett rent handikapp att inte kunna sätta sig i bilen och fara iväg när man vill. Min granne fick sitt indraget p g a epilepsi och tycker att det är jättejobbigt att behöva be om hjälp och skjuts så fort han ska någonstans.
  Hoppas att dina ungdomar snart tillfrisknar igen.
  /Ingrid

  Gilla

 4. Mn grattis till att få köra igen! Jag förstår att du är glad över det.
  Vi köper indiskt ibland, ofta på andra sidan Kungsgatan, men nu var det ett tag sen. Indian kitchen tror jag stället heter. Bra mat, drivs av en familj. Min favvo är Chicken Vindaloo men man får passa sig så man inte hamnar på the loo pga styrkan i maten… 😛
  Jag var sjuk i december, men det var inte covid. En i familjen (ingen jag bor med) blev sjuk för ett tag sen, men inte heller där var det covid. Vi försöker klara oss och jag jobbar hemifrån, men mina kollegor tycks falla som furor nu. En kusin till min mamma, 85+, blev sjuk för ett tag sen, men tack vare trippelvaccinationen blev det lindrigt – som en förkylning med hosta – och h*n blev frisk på typ en vecka eller två.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s