Nya äventyr

Under helgen har vi gjort en liten tur till Stockholm. Som många andra brukar vi åka och titta på körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Vi har inte varit dit på ett par år men nu passade vi på.

Körsbärsblomning

Det är alltid mycket folk och alla fotograferar hej vilt.

Kulturhuset har varit stängt en lång tid på grund av ombyggnation. Nu är det klart och invigt sedan en tid tillbaka. Kan man inte göra något annat där så går det bra att ”låna” en toalett.

Inträde till toalett

Hur de som inte har betalkort klarar sig nu för tiden vet jag inte. Så här går det i alla fall till att betala för toalettbesöket i Kulturhuset.

När vi ledsnat på körsbärsblomningen och folkhavet var det dags för lunch. Vau de ville på Norrmalmstorg blev vårt val för dagen. Helglunch fanns på menyn och vi valde olika rätter. Jag satsade på fish and chips som var en ovanlig kombination, friterad lax med kålsallad, kimchimajonäs serverades med pommes frites.

Fish and chips

Laxen var något torr men som helhet smakade det ändå bra. Efter lunchen promenerade vi till Gamla Stan där vårt mål av den lilla statyn Järnpojke. Statyn är endast 15 cm hög och välbesökt trots att det är svårt att hitta dit. Den finns i Bollhustäppan bredvid Finska kyrkan i en gränd som heter Trädgårdsgatan. Konstnären till Järnpojke är Liss Eriksson som har gjort flera fina statyer, dock inte någon mer så liten som ”pojken”.

Järnpojke

som får pengar, blommor och godis. Många klappar pojken på huvudet så han är alldeles blank där.

Vår promenad fortsatte till bistron Under Kastanjen som ligger i närheten. Ett trevligt ställe med gott fikabröd. De har även lättare luncher och annat gott i matväg. Det finns platser både ute och inne men temperaturen för dagen var inte sådan att någon satt ute.

Kastanjen blommar inte ännu

Bistron ligger på adress Brända Tomten och är välbesökt. Stortorget är i närheten och vi passerade på väg till Centralstationen.

Stortorget med sina vackra husfasader

Nu bar det av hemåt igen efter en lång och ganska kall och blåsig dag i Stockholm. Vi missade tåget, så klart, med några minuter och tog kaffe på Espresso House i väntan på att nästa tåg skulle ta oss hem.

6 reaktioner på ”Nya äventyr

 1. Körsbärsblomning är verkligen fin. Det är några år sedan jag var i Kungsträdgården och beundrade den. Jag tror ju att det är fler som har bank- eller kreditkort i plånboken än de som har pengar.
  Ha en fin månddag!
  /Ingrid

  Gilla

 2. Vilken fin utflykt. Hellre lite torr lax än halvrå.
  Den lille pojken är verkligen fin! Så söt. Och körsbärsträden är ju magiska!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s