Här igen!

Nu är jag på gång igen. Jag är här igen i dubbel bemärkelse. Här igen på bloggen och också här igen i Uppsala. Jag har tagit en riktig paus och varit i Skåne. Det var flera år sedan jag var där och nu har jag tillbringat fem dagar i Österlen. Härligt trots att vädret inte varit det bästa. Allra bäst var att träffa min väninna som är bosatt i Skåne sedan tio år tillbaka.

Storkbo med ett par ungar

Ystad

Gamla fina kvarter som är välbehållna

I Ystad fanns så många vackra blommor.

Fantastiska gula pioner

För att titta på ännu fler blommor mm åkte vi till Eklaholm. Där fanns så många vackra blommor och också en hel del hushållsgrejor. Mest känd var dock ägaren Karl Fredrik på Österlen. Jag har aldrig sett TV-programmet med samma namn men nu har jag i alla fall sett huvudpersonen själv! Han fanns i butiken och signerade sin nya bok och talade glatt med alla besökare.

Inbjudande badkar på Eklaholm

Eklaholm med blomprakt

Här fanns massor av rosor och annat!

Vi var också till Kiviks musteri och till en butik som hade hur mycket kryddor som helst. Dessutom var vi till Skånes-Tranås där de har en klädaffär som heter Längorna. Där lyckades jag göra av med ca 4 500 kr. Det var på tiden att jag kunde köpa ”lite” kläder.

Kryddor i långa rader

Självklart besökte vi också Kåseberga. Ale stenar är ju berömda men dit upp orkade jag inte att gå. Vi höll oss nere vid havet och kunde beundra den allt svartare himlen.

Kåseberga med annalkande regnväder

Väl ”hemma” igen blev vi hjärtligt mottagna av min väninnas väluppfostrade hundar.

De väntar på något gott

En fantastisk paus i vardagen. Vi var på många ställen och nu har ni fått se ett axplock. Vardagen är åter här och jag har fortsatt utbildningen med Sitevision (hemsida) och även hunnit med ett sjukhusbesök. Om det inte fanns vardag fanns det heller inte fest!

Nog om detta för denna gång. Jag återkommer när lusten faller på!

9 reaktioner på ”Här igen!

 1. Österlen är fantastiskt vackert. Vad tyckte du om Eklaholm? Vi tyckte det var rörigt och dyrt, tror inte vi åker dit igen.
  Vilken härlig himmel i Kåseberga! Ystad är en vacker stad.

  Gilla

  1. Eklaholm är klart överreklamerat tycker jag. Kanske det beror på att gården är ”känd från TV”? Riktigt dyrt för importerade prylar. Ganska rörigt och trångt också. Inte alls i min smak. Himlen var verkligen dramatisk över Kåseberga. Vi åkte hem i störtregn. Det var jättefint i Ystad med alla fantastiska blommor. Gott var det också med smörrebröd på ett danskt ställe!

   Gillad av 1 person

   1. Då har vi ungefär samma åsikt. Vet ett ställe som har samma saker i sitt sortiment, förvisso färre, men till andra priser. Visst har de tjänat på att visas på tv!

    Gilla

 2. Du har besökt min hemstad och en massa trevliga ställen. Jag bor 1,5 mil väster om Ystad men hela södra Skåne tillhör ”mitt revir”. Eklaholm ger jag inte mycket för över huvud taget.
  Vädret kunde ju ha bjudit dig på bättre upplevelser.

  Gilla

  1. Det var en mycket trevlig resa med fina vyer. Roliga affärer men Eklaholm var inget för mig. Jag gillar både Ystad och Simrishamn och även andra mindre orter som t ex Kivik. Fina naturområden vid havet är en upplevelse.

   Gilla

 3. Skåne är fint, där är jag född, i Lund. Jag och sonen besöker ofta Skåne och då spanar vi gärna efter storkar som börjar bli vanliga igen efter att storkprojektet drog i gång.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s