Festligt värre!

Festivaldags! Vadå festival? Jo, strömmingsfestival i Hargshamn. Det var ett par år sedan strömmings-festivalen genomfördes senast. Nu var det dags igen. Sådant kan man inte missa. Vad är en strömmings-festival? Tidigare i veckan träffade jag en gammal arbetskamrat som berättade att han var ”festivalgeneral” och att strömmingsfestivalen i Hargshamn skulle genomföras på lördagen den 4 juni. Vi kommer sa jag – om det inte regnar. Det regnade inte och vi for iväg till Hargshamn. Vädret var jättefint och vi var tidiga för att inte missa kön till fiske av strömming.

Småbåtshamnen i Hargshamn

Det fanns många marknadsstånd som sålde diverse prylar. Bra sådana! Hantverk och antika grejer fanns till försäljning. Skinn, kött, stickat mm.

Mycket fint fanns att köpa och beskåda.

Vi var sugna på att rycka strömming och ställde oss i kön för en båttur. Vi väntade knappt en timme och sedan var det dags.

Visst fanns det strömming!

foto: Béchir Ouali

Härligt väder och trevlig båttur. Och vi fick strömming som kommer att räcka till en rejäl middag.

Nystekt strömming serverades med tillbehör

foto: Béchir Ouali

Båtturen varade ca två timmar och det var en mycket trevlig utflykt.

Härlig båttur utanför Hargshamn

Vi tillbringade hela dagen i Hargshamn. Där fanns ponnyridning, sjöräddningen, blåljus och även helikopterturer. Vi avstod emellertid den senare. 350 kr för ca fyra minuter var inte i vår smak. Båtturen och fisket var kostnadsfritt och alla fick betala något om de så ville. Så klart vi ville!

En lyckad lördag!

3 reaktioner på ”Festligt värre!

  1. Å! Vi hade lite annat för oss i helgen, men annars hade jag gärna åkt på strömmingsfestival på dan och museinatt i Uppsala på kvällen. Nu fick vi en nattgäst och kärt besök i stället. Det var inte alls dåligt det heller. 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s