Utflykt

Efter visst problem med bilen behövde vi åka en sväng för att ladda upp batteriet. Ett mystiskt fel hade uppstått. Vi hade ett fönster nerdraget och det gick inte att få upp igen. Åtskilliga försök gjordes men utan resultat. Detta fenomen hade uppstått en gång tidigare och då laddade batteriet ur. Så gjorde det också denna gång. Bilen var helt död! Inget liv alls. Efter koll på nätet (Youtube) fick vi tips om hur vi skulle få upp rutan. Tipset funkade men batteriet var ju redan urladdat. Assistanskåren fick rycka ut och hjälpa igång bilen. Sedan gällde det att köra för att ladda upp batteriet.

Vi körde till Öregrund, ca 80 km.

Alltid lika vackert vid havet

Molnen började att lätta och vi fortsatte med färjan över till Gräsö.

En kort färd med färjan till Gräsö

På ön hade vi ett mycket speciellt ärende. Detta går jag inte närmare in på. Vi fick dock se en hel del gamla saker som eventuellt kommer att gå till loppis eller auktion.

Pojke med druvor

(konstig vinkel på figurinen)

En lampa med krusiduller

Vi såg en hel del ting som dessa. Har ni någon aning om vad det är och om det är loppis- eller antikvärde? Troligen är prylarna från 1950-talet.

Efter den långa utflykten borde bilens batteri ha laddat upp. I fortsättningen kommer vi aldrig att ta ner fönsterrutor.

Kvar att fixa med bilen är att åtgärda klimatanläggningen. Vi får ingen riktig kyla. Troligen behöver en kompressor bytas. Mer om det en annan gång.

För övrigt kan nämnas att det funkar att leva utan fungerande hiss. Vi går en våning upp, travar iväg över vinden, går en våning ner och där tar vi hissen i grannuppgången. Jobbigast är när vi handlat och behöver bära tunga varor långt.

Värre är borrandet vid hissrenoveringen. Det låter som om det sker i vår lägenhet! Inte kul alls! Vi hoppas att det blir bra när det är klart.

10 reaktioner på ”Utflykt

 1. Inget ont som inte har något gott med sig! Ni fick ju i alla fall en trevlig utflykt under uppladdningen av batteriet. Hoppas att det ordnar sig med klimatanläggningen.
  /Ingrid

  Gilla

  1. En jättetrevlig utflykt och vädret blev bättre och bättre under dagen.
   Vi har fått tips på en verkstad som verkar bra. Håll tummarna för att ac´n kommer att funka.

   Gilla

 2. Inte ens med hjälp av Youtube eller bilmekaniker får vi upp vår ruta. Med lite tur går den upp, men vi vågar inte chansa.
  Minns oväsendet hos mamma när de både gjorde stambyte och renoverade hissen…
  Räcker det inte att fylla på ac:n?

  Gilla

 3. Trevlig utflykt, vi som har läst blev givetvis nyfikna på den hemliga delen ty sån är människan🙃.
  Vi har en elva år gammal bil o gissa om vi håller tummarna för att den ska tjäna oss flera år till. Vi bor på landet utan andra kommunikationer …

  Gilla

 4. Bilar ska bara funka… Men jag fick byta batteri förra våren, det var helt dött. Vid senaste besiktningen nu i mig visade batterihälsan bara 50%. Så jag får väl också ut och köra lite längre sträckor i sommar…

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s