Tidiga morgnar

Vissa morgnar behöver vi komma upp tidigare än vanligt. Jag som är morgontrött vill gärna stanna i sängen till ca 8.30-tiden. En morgon plingade det på dörren redan kl 7.30 och som tur var så var vi vakna men inte uppstigna. Utanför stod ett antal män beredda att komma in i lägenheten! Vad nu?, tänkte vi. Det var sex män från Bravida som skulle kolla alla element och byta det som behövdes bytas. Vi hade fått meddelande om att det var på gång men hade informerat om att alla våra element kollats och att termostater bytts så sent som i december. Detta till trots skulle allt bytas igen! Det gällde alla lägenheter. Nåväl, männen intog bostaden och inom en timme var alla element kollade och termostaterna bytts ut! Nu hoppas vi bara att värmen ska fungera till hösten/vintern!

Ännu en tidig morgon blev det vid avresan till Sundborn i Dalarna. En bussresa till Carl Larsson-gården stod på programmet. Vi har varit där tidigare (på 1980-talet) men minns knappast något av den resan. Resan gick bra och vi var framme vid Carl Larsson-gården vid 12-tiden. Där väntade en guidad rundvandring i trädgården och familjen Larssons bostad. Tyvärr är det fotoförbud i huset men kolla gärna på nätet så ni får se hur fint där är.

Carl Larssons bostad

Ett fantastiskt hus i Sundborn

En rundvandring på ca 45 minuter som hela tiden var intressant och lärorikt.

En duktig guide som visste det mesta om Carl Larsson och hans familj

Karin Larsson porträtterad av maken Carl

En intressant dag där vi fick veta en hel del om familjen Larssons liv och leverne. Det fanns mycket att se i huset och guidens kunnighet gjorde att visningen och dagen var mycket lyckad. Hemåt på eftermiddagen efter en lunchbuffé som kunnat vara bättre. Men som helhet var vårt besök värt en lång resa!

foton: Béchir Ouali

Besök Carl Larsson-gården om ni har möjlighet!

4 reaktioner på ”Tidiga morgnar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s