Det mesta på plats

Äntligen är det mesta på plats. Alla 62 flyttkartonger är uppackade och allt omslagspapper är slängt. Det blev ca 15 kassar med papper som vi slängt i återvinningen. Av alla flyttkartonger har vi sparat fyra som får stå i källaren. I kartongerna finns det ”bra att ha saker” som vi inte vill kasta. Vårt källarförråd är stort som tur är. Till och med motionscykeln fick sin plats där. Då slipper jag se den och det dövar mitt dåliga samvete.

Innehållsrik hylla. Vinglasen får stå här i väntan på att sättas upp i kökslampan.

Teglas har vi allt för många av.

Ytterligare en hylla är fylld med fotoalbum, böcker och viktiga papper. Den förekommer inte på bild men ramar in dörren till vårt datarum.

Alla gardiner är uppsatta och passade från den gamla lägenheten. Vi behöver flera mattor så det står på inköpslistan. Där återfinns även en lite större skohylla, dimmer till golvlampa och lite annat smått och gott.

Ny soffa! Förvillande lik den gamla. MIO levererade soffan ca en vecka tidigare än utlovat.

Glatt överraskande kom soffan och monteringen gick supersnabbt.

Det som saknas helt och hållet är det som ska upp på väggarna. Vi har en gammal väggklocka och en del tavlor (dock inte många) som vi behöver hjälp att sätta upp. Vi har några speglar som också ska upp. Sonen har verktyg och kunskaper så han behöver bokas för dessa uppdrag. Mellan barnbarnet har varit till allra största hjälp med uppackning av alla prylar och tillsammans med farfar (maken) burit ner alla dessa kartonger till källaren. Vi ska ringa och boka hämtning av dessa av flyttfirman.

Det har varit en pärs med flytten. Nu återstår flyttstäd och utflytt ur garaget. Flyttstäd blir det i nästa vecka och vi har anlitat en firma för ändamålet. I garaget är det inte mycket som behöver göras. En del prylar ska bort och sedan behövs endast sopning. Vi har så pass nära till garaget så vår bil får stå där tills kontraktet går ut.

Det som också återstår är att sätta upp en kökslampa. Där behövs en rejäl upphängningskrok och förlängd kabel eftersom kontakten sitter en bit bort. Sonen har mer jobb här. Tur att vi får bra hjälp av både son och sonson. En särskild eloge till sonsonen som varit så duktig att hjälpa till. Han är både lång och stark vilket har behövts i flytten. Ett stort TACK till honom!

Det kommer säkert mer info från mig i den nya lägenheten!

Annons

9 reaktioner på ”Det mesta på plats

 1. Så bra ni har jobbat på! Skönt att få hjälp av son och framförallt sonsonen. Positivt att soffan kom tidigare än lovat. Hoppas ni kommer att trivas nu🤗

  Gilla

 2. Ni har verkligen varit flitiga och riktigt bra hjälp har ni haft också!
  Nya soffan är jättefin och så bra att den kom tidigare än vad som utlovats. Jag har packat allt som går att packa i förväg och som inte behövs i min dagliga tillvaro just nu … hittills 20 kartonger, men det blir väl några till … det är ju en månad kvar.

  Gillad av 1 person

  1. Bra att planera i god tid. Föregående flytt packade vi själva och det tog tid. Men i gengäld hittade vi lätt i alla kartonger vid uppackningen till skillnad från nu. Men allt har ordnat sig till det bästa.
   Lycka till med din flytt!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s