Olycksfall

Jag har inte någon tur. Ett olycksfall har drabbat mig. Drabbat är verkligen rätt ord. Oturen kom i förra veckan. Jag kommer att göra en lång historia kort. Ni vill inte veta alla detaljer så jag tar det summariskt.

En kväll i förra veckan drabbades jag av ett kraftigt blodtrycksfall. Jag föll så olyckligt att jag fick flera skador som krävde sjukhusvård. Jag föll med ansiktet/huvudet mot vårt vardagsrumsbord.

Inne på akutmottagningen efter ambulansfärd

Ambulans tog mig till akutmottagningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

En hel del apparater övervakade mig

Röntgen av hela kroppen visade att jag hade två brott på okbenet på vänster sida. En sårskada (ingen bild!) syddes i ansiktet och mitt knä som skadats illa var inte brutet eller någon spricka. Som tur var hade jag inga skador i huvudet utan ”endast” hjärnskakning. Brotten på okbenet gjorde/gör att jag inte kan gapa särskilt mycket.

Flera läkare konsulterades och jag fick tid på käkkirurgen ett par dagar senare för extra koll. Då beslutades att inte operera okbenet eftersom jag bedöms som multisjuk och sövning inte är att rekommendera. Dessutom är brotten ”bra” så det behövs inte några inopererade plattor för läkningen av benet. Återbesök för ny koll om ca tre veckor.

Med anledning av skadorna i ansiktet kan jag som sagt inte gapa ordentligt utan min nuvarande kostcirkel består av nyponsoppa, yoghurt och annat flytande och mosat. Till kostcirkeln kommer Alvedon Forte och Clindamycin. Dessutom Hirudoid kräm att smörja knät med.

Hela kostcirkeln

Nyponsoppa, yoghurt och tabletter till frukost

Clindamycin, antibiotika, har jag fått för att förhindra infektion där jag är sydd. Hirudoid är för tillbakagång av blåmärken bland annat på knät som är som en fotboll och superblått

Nu kommer jag inte att skriva mer om detta och hoppas att oturen vänder. Det är inte kul att sådant händer. Jag kan inte gå med tanke på mitt onda knä. I morgon kommer stygnen att tas bort och då kanske det känns bättre i ansiktet. Var glada att ni slipper se någon bild!

Allt gott till er alla!

10 reaktioner på ”Olycksfall

  1. Verkligen oturligt att du fick sådana svåra skador … förstår att det gör ont! Håller tummarna för snabb bättring och framför allt att smärtan avtar för varje dag.
    Krya på dig!

    Gilla

  2. Men fasiken vilken otur du har!!! Krya på dig snabbt!
    Själv återvänder jag till jobbet på måndag (20 mars), men den opererade handen är inte mycket bättre än innan. Surt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s