Hänt sedan sist

Den senaste veckan har varit fylld av olika händelser. Julen har kommit och gått. Och nu är vi på väg in i ett nytt år.

Julfirandet har varit toppenbra. Vi var bortbjudna på julaftonen och fick fira den tillsammans med barnbarnen för första gången på några år. Vi uppskattade det och hade en supertrevlig eftermiddag och kväll. Gott sällskap och mycket god mat. Vi hade en form av knyt där vi bidrog med helstekt kalkon med en god sås. I övrigt fanns det mesta av julmaten på bordet och allt smakade bra. Det var gott om julklappar, mest till barnbarnen, men också en och annan klapp till de fullvuxna. En härlig kväll!

En kväll hade vi besök av ett par utlandsvänner. De har en bas i Uppsala (barn) men är sällan här samtidigt. Nu blev det äntligen av att vi sågs efter mycket lång tid.

En vacker blombukett med rosa amaryllis

Vi har kontakt med varandra bl a genom Instagram men ses inte ofta. Det var flera år sedan sist. Nu var det lyckat och vi hade självklart massor att prata om.

Jag fick några middagstips av er inför kvällen och tog till mig dessa till viss del. Ett förslag var att ta några maträtter från olika delar av landet.

Så här blev det: förrätt: laxröra med hovmästarsås i smördeg, varmrätt: älggryta med lingon och svartvinbärsgelé och till slut dessert med chokladmousse.

Endast förrätten fastnade på bild

Jag vet inte om rätterna symboliserade Sverige (och dess delar) men gott var det och allt gick åt.

Kvällen gick allt för fort och gästerna lämnade oss sent. Dagen därpå sov vi mycket längre än vi brukar och vaknade inte förrän klockan nästan var halv tio. Ett rekord!

I veckan som gått kunde jag fullfölja ett tillfälligt uppdrag som jag skjutit på en liten tid. Nu är det gjort och allt gick bra. Det tidigare uppdrag jag åtagit mig (innan problemet med ögonen) har jag kunnat återuppta till viss del. Det är krävande men mycket intressant och gör att jag har kontakter med olika myndigheter inom och utom landet. Mycket mer än så går inte att berätta.

Eftersom vi inte funnit oss tillrätta i vår nya lägenhet har vi fortsatt spana på lägenheter i vår närmaste omgivning. Nu har det kommit en bostad som vi anmält intresse för. Vi tror inte att vi kan få den med tanke på vår ”korta” kötid (endast 17 år i kö). Vi har i alla fall fått möjlighet att komma på visning. Det ska bli roligt att kolla. Då får vi möjlighet att jämföra och det kanske kommer nya möjligheter senare.

Vi hoppas på ett bättre nytt år och att det blir ett helt nytt läge med Corona-eländet!

Har ni några nyårslöften?

7 reaktioner på ”Hänt sedan sist

 1. Det är ju tråkigt att ni inte trivs i lägenheten. Så synd att ni flyttade. Är ni kallade till visning måste ni väl ligga ganska bra till!?
  Menyn lät verkligen god, ibland är det kul att göra lite mer än vanligt.
  Julen verkar ha varit bra för er del, skönt. Nyårsafton i morgon.
  Gott slut!

  Gillad av 1 person

 2. Låter härligt att julen var bra! Vi hade fullt hus utom engländarna som fick covid och inte kunde resa hit. Efter jul har vi försökt återhämta oss efter all stress och sjukdom. Jag har fortfarande hosta och svårt med andningen, men covid var det inte. Sambon fick bältros. Jämna plågor, med andra ord.

  Nu hoppas jag att du och B får ett gott slut på det gamla året och ett riktigt gott nytt år!

  Sambon och jag firar i vår tvåsamhet med god mat (skaldjur) och lugn och ro. På trettondagsafton får jag vaccindos nr 3.

  Inga nyårslöften har jag avgett mer än ett och det handlar om att jag måste ta tag i jobbsituationen. Jag får ett halvår till på den avdelning där jag trivs med såväl uppgifter som kamrater, men sen måste jag tillbaka till helvetet. Det lockar inte. Januari blir det förresten till att jobba hemifrån igen. Suck.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s