Sista april och första maj

Sista april i Uppsala är något alldeles särskilt. I år har det varit rekordmånga personer som firat sista april i Uppsala. Efter att det två år i rad inte varit något firande alls har årets firande slagit rekord. Uppskattningsvis var det mellan 70 000 och 80 000 personer som deltog i mösspåtagningen vid Carolina Rediviva. Jublet visste inga gränser vid 15-slaget när alla tog på sina studentmössor. Jag tog det säkra före det osäkra och stannade hemma. Men på kvällen vågade jag mig ut.

Majbrasa i Hågadalen

I vårt närområde hade scouterna ordnat en fin brasa och hade full uppsikt under hela kvällen. Det var många som var ute och tittade och som ni ser på bilden så var även en luftballong uppe och hade fin utsikt.

Vi brukar alltid gå ut och se på demonstrationståg första maj. Även dessa evenemang har varit inställda de senaste två åren, ni vet ju varför. I år var det otroligt många som tog tillfället i akt och gick med i (v)´s demonstration och lika många som var där för att kolla och lyssna på talarna. Tidigare har de alltid hållit till i Slottsbacken men i år var det Carolinaparken som gällde. En av talarna var riksdagsledamoten Ilona Szatmari-Waldau som framhöll vad (v) åstadkommit i politiken den senaste tiden. Dessutom poängterade hon (v)´s NEJ till Nato. Vi hann inte med att besöka (s) demonstration som vi annars brukar.

Demonstrationen på väg upp för Slotts-backen

Små demonstranter för många år sedan

Farmor med barnbarnen då det begav sig

Idag frågade äldsta barnbarnet efter bilderna från den tiden. Så kul att hon kommer ihåg och tycker det är roligt med bilderna.

Inför sista april fick jag en blombukett från Sakura Blomsterhandel. Det uppskattas alltid och jag blir lika glad varje gång. Inget sponsrat inlägg men jag kan rekommendera Sakura ändå!

Tack Sakura!

8 reaktioner på ”Sista april och första maj

  1. Kul att höra om firandet! Här i Borås och Göteborgs trakten firar vi Valborg och då med eldar och kortege. Men jag tänker att Uppsala (och Lund) nog är de platser som firar mest.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s